Sport

2017.07.29. 15:15

A fegyverekkel is jóban van a püspökladányi tűzoltó

Püspökladány - A püspökladányi Sas Ferenc már gyermekkora óta a fegyverek szerelmese. Kevesen tudják róla, hogy tűzoltó hivatása mellett mesterlövész is.

Püspökladány - A püspökladányi Sas Ferenc már gyermekkora óta a fegyverek szerelmese. Kevesen tudják róla, hogy tűzoltó hivatása mellett mesterlövész is.

A Blikk szombati cikkéből kiderül: a férfi kétszeres bajnoki címet nyert el a Field Target Európa-bajnokságon. Mint mondta, neki mindegy a fegyver, csak lőhessen, de ha választania kell, akkor inkább puskához nyúl.

Sas Ferenc, akinek tehetsége már diákkorában megmutatkozott, ötvenből negyvenkilencszer talált célba az Eb-n, ezzel ő lett a németországi verseny legjobbja.

– Tiltott volt, de mindenki tartott otthon abban az időben légpuskát, így az én nagyszüleim is. Még el sem bírtam a fegyvert, úgy kellett egy farönkkel alátámasztani, de már lőttem – mondta Sas a Blikknek. A püspökladányi tűzoltó-mesterlövész egyébként többszörös megyei- és országos bajnok is lett.

A lap cikke szerint a férfi a katonaságnál mesterlövészként, majd Cipruson békefenntartóként is szolgált, jó ideje pedig tűzoltóként indul bevetésre, és ment életeket.

– A legutóbbi field target, azaz légfegyveres tereplövészeten 7 métertől egészen 50 méterig változó távolságokból lőttünk az összesen 50 darab célra. Őszt idéző hideg, szitáló eső, heves zápor, köd, és persze a folyamatosan kavargó szél volt jellemző a három nap alatt. Az első és a harmadik napon mindössze egyet rontottam, így a maximális ötven pontból negyvenkilencet értem el – tette hozzá a címvédő.

Forrás: blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!