Sport

2016.12.28. 08:25

Marokkói csapatnál folytatja Bernáth István

Hajdúsámson - A jövőben mind az öt pontozó értékelését figyelembe veszik.

Hajdúsámson - A jövőben mind az öt pontozó értékelését figyelembe veszik.

Játékosbörzét rendeztek a közelmúltban Lausanne-ban, ahol a félprofi csapatbajnokság (WSB) klubjai kiválaszthatták új külföldi bokszolóikat. A hajdúsámsoni Harangi Imre SE-től két öklöző próbált szerződéshez jutni. A sorozat hetedik idényében Bernáth István (+91 kg) a marokkói Atlas Lions együttesét erősíti majd. Az eseményen Varga Miklóst (60 kg) azonban nem választották ki.

A 2017-es szezont az eddigi 16 helyett már csak 12 csapat kezdi meg, ezeket földrajzi alapon három csoportba osztották. Az európai divízióba a marokkói és a londoni együttes mellett a francia The Fighting Roosters és az olasz Italia Thunder került.

Emellett fontos hír még, hogy a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) montreux-i közgyűlésén jóváhagyta a sportág új pontozási rendszerét. A magyar szövetség beszámolója szerint a jövőben mind az öt pontozó értékelését figyelembe veszik a mérkőzéseken, eltörölve azt a gyakorlatot, hogy három pontszámot választ ki véletlenszerűen érvényesnek a számítógép.

MTI, HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!