Sport

2016.12.14. 14:49

„Az olimpia még nagyon távoli”

Hajdúsámson - A HISE színeiben induló, de valójában egyedül készülő Bernáth István zsinórban harmadszor nyert ob-t.

Hajdúsámson - A HISE színeiben induló, de valójában egyedül készülő Bernáth István zsinórban harmadszor nyert ob-t.

Nem volt kérdéses, hogy ki volt a legjobb az ökölvívók országos bajnokságán +91 kg-ban az elmúlt hétvégén: Bernáth István a 2. menetben TKO-val legyőzte a KSI-s Urbán Ferencet.

A Harangi Imre SE szupernehézsúlyú öklözője a fináléig is magabiztosan menetelt, az ob-n mind a négy ellenfelét magabiztosan verte.

Nehéz a helyzet

Bernáth jelenleg Görögországban dolgozik, ott készül egyedül, s Athénból érkezett haza az ob-re. – Mivel korábban már háromszor is megnyertem a magyar bajnokságot, most is úgy jöttem, hogy győzni akarok – nyilatkozta a Naplónak Bernáth István. – Tele volt a súlycsoportom, húszan neveztek. Végül maradt a legjobb tizenhat bokszoló a kategóriámban, ez a felső létszám egy ob-n súlycsoportonként – mondta a sportoló, akit arról is megkérdeztünk, mennyire jelent nehézséget számára, hogy távol dolgozik, ezért tulajdonképpen egyedül készült fel.

– Mindenképpen nehéz, hiszen nem elsősorban magyar bajnokságot szeretnék nyerni, korábban is az olimpiára akartam kijutni, azonban két alkalommal is furcsa dolgok történtek az ötkarikás kvalifikáció kapcsán. Nyilván Eb-n és világbajnokságon szeretne az ember dobogón állni, de ez roppant nehéz támogatás és edzőpartner hiányában. Sajnos, abból, hogy magyar bajnok vagyok és válogatott, nem lehet megélni – fogalmazott a bunyós.

Ködös a jövő

Bernáth előtt még egyelőre nem kristályosodott ki, milyen terveket sző a pályafutását tekintve.

– Mindig az volt a célom, hogy kijussak az olimpiára. 2012-ben is egy hellyel csúsztam le a részvételről, idén pedig meg sem mérkőzhettem a kvótáért. A törökországi versenyen, éppen a meccs előtt hoztak egy új szabályt, egy törökkel kellett volna ugyanis bokszolnom a riói kijutásért. Mindketten bronzérmesek voltunk a sráccal, akit korábban már vertem is meg. Tudni kell, hogy a jobbik bronzos kapott kvótát. A hazai orvos hozott egy olyan szabályt, hogy sok ütést kaptam az előző mérkőzésemen, így a sorsdöntő meccsről eltiltott engem. Sajnos, ez ellen semmit nem lehetett tenni. A következő olimpia még odébb van, s közben, hogy amatőr sportoló vagyok, nem igazán „buli”, hiszen valamiből élni is kell. Sokan azt gondolják, hogy egy válogatott sportoló jól megvan anyagilag, de ez egyáltalán nem így van.

Ebből egy forintot nem lehet keresni, erre csak áldozni lehet. Úgyhogy egyelőre nem tudom még, mit hoz a jövő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!