Sport

2016.11.08. 15:56

Nem elég győzni, szórakoztatni is kell

Debrecen - A DHK új vezetőedzője, Jason Morgan idővel bajnokságot nyerne a csapattal.

Debrecen - A DHK új vezetőedzője, Jason Morgan idővel bajnokságot nyerne a csapattal.

Bombaként robbant a múlt héten a hír, mely szerint a jégkorong MOL Ligában szereplő Debreceni Hoki Klub szerződést bontott az addig trénerrel, az orosz Jevgenyij Muhinnal. A vezetőség által kiadott sajtóközleményben a szakember utódját is megnevezték: szombaton már a kanadai Jason Morgan irányította a debreceniek tréningjét.

A szakítás mellett döntöttek

A fenti események kapcsán tartottak sajtótájékoztatót kedden délután a Debreceni Jégcsarnokban, ahol az új edző mellett Szilágyi Levente csapatvezető, Mocsári Attila elnök és két játékos, Németh Attila valamint Vaszjunyin Artyom vett részt.

Mint Mocsári kezdésként elmondta, nem csak Muhin stábjával, de az utánpótlásban dolgozó összes orosz szakemberrel szakított a DHK, ennek különböző, az elnök által részletesebben nem vázolt okai voltak. Az azonban kiderült, hogy a szülők többsége is szorgalmazta a váltást az utánpótlásképzésben, a felnőtt csapatnál pedig kommunikációs gondok is akadtak a szakmai stáb és a hokisok között, valamint az edző modora is hagyott kívánnivalót maga után. – Az se felejtsük el, hogy a dobogót tűztük előzetesen célul, most pedig a hetedik helyen áll a csapat! Ennek következtében összehívtunk egy rendkívüli ülést, ahol a szakítás mellett döntöttünk végül – árulta el Mocsári Attila.

A tavaly a DVTK Jegesmedvéket bajnoki címig vezető Jason Morgan így fogalmazott székfoglalójában: – Nagyon gyorsan történt minden, tulajdonképpen két héttel a megkeresésem után már edzést vezettem Debrecenben. Nem volt könnyű lépés, mert bár éppen távozófélben voltam a lengyel csapatomtól, a családomat is ide kellett költöztetnem ilyen rövid idő leforgása alatt. A célom, hogy a remek egyéniségekből jó csapatot, kiváló közösséget építsek. Bár most még csak ismerkedem a közeggel, kijelenthetem, hogy Debrecenben is szeretném a miskolci eredményeket produkálni és a bajnoki címig elvezetni a DHK-t.

Németh és Vaszjunyin mindketten üdvözölték a változást a kispadon és mint elmondták, bíznak abban, hogy eredményre vezet majd a kanadai stílus.

Végül Mocsári Attila közölte, nem elég csak győznie a csapatnak, továbbra is fontos, hogy közönségszórakoztató hokit láthasson a cívisvárosi közönség.

HBN


A Tüskecsarnokban debütál

Jason Morgan a MAC Budapest ellen mutatkozik be a DHK kispadján, a két gárda a Magyar Kupában csap össze szerdán 19 órakor. A hajdúságiaknak ez lesz a harmadik találkozójuk a sorozatban, a Dunaújvárosi Acélbikákat 7–0-ra, míg a Hokiklub Budapestet 7–3-ra győzték le Berta Ákosék. A MOL Ligában már találkozott egymással a két együttes az idei szezonban: a fővárosiak gyakorlatilag a jégbe döngölték a cívisvárosiakat szeptember végén, hiszen 9–1-es diadalt arattak a Debreceni Jégcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!