Sport

2016.05.26. 07:55

A Tolna csarnokában zárja az idényt a DEAC

Debrecen - Sólyom Attilát, a DEAC női NB1-es futsalcsapatának edzőjét a szezon utolsó párharcának utolsó meccse előtt kérdezték meg, mire számít, mit szeretne látni a pályán a Tolna otthonában (a találkozót május 29-én rendezik 17 órától).

Debrecen - Sólyom Attilát, a DEAC női NB1-es futsalcsapatának edzőjét a szezon utolsó párharcának utolsó meccse előtt kérdezték meg, mire számít, mit szeretne látni a pályán a Tolna otthonában (a találkozót május 29-én rendezik 17 órától).

Az is kiderül, hogy milyen dolgokra hívja fel a lányok figyelmét leginkább a csata kapcsán, milyen kerettel vágunk neki az idegenbeli megmérettetésnek, illetve utána mi lesz a DEAC-os csajok programja nyár elejétől kezdve a folytatásig. Arra is választ kapunk, hogy, bár az összegzést érdemes a legutolsó derbi után megtenni, de pár szóban mondja el, hogyan látja az idényünket (az NB2 bajnokaként jutott fel a csapat, vagyis újoncnak számított ebben a kiírásban).

SA: – A Tolna ellen a tét az 5. hely. Az alapszakaszban és a rájátszásban is alapvetően várakozáson felül teljesítettünk, bár titkon a 4 közé szerettünk volna bejutni. Mindkét szakaszban voltak hullámvölgyek, de inkább a jó és eredményes játékra emlékszünk szívesebben. Főleg a rájátszásban egy szemernyi szerencsénk sem volt az ellenfelekkel, hiszen a négy legjobb csapatból hárommal sikerült találkoznunk. Az Astra ellen nem volt esélyünk, de a HTE ellen bebizonyítottuk, hogy tudunk párharcot nyerni egy jóval magasabban jegyzett, válogatottakkal és klasszisokkal teletűzdelt csapat ellen is. A mostani párharc első mérkőzése után maradt sansz az ötödik helyre, és mindent elkövetünk, hogy ezt meg is szerezzük. Az esetleges hatodik hely sem jelent csalódást, úgy gondolom, hogy a DEAC felnőtt csapatai közül talán ez a legmagasabban jegyzett helyezés. Az első meccs legnagyobb problémája a helyzetkihasználás volt, ezen kell javítanunk. Ziccereink voltak, de az eredményes befejezéshez hiányzott a koncentráció. A védekezés rendben volt, azt csak folytatni kell, de pontosabban és gyorsabban kell támadásokat vezetnünk. A sérültjeink egy része lassan felépült, de a meccs- és edzéshiány még érződik a produkciójukon. Azért így is sokkal hatékonyabb lehet a játékunk, a lányok többet tudnak forogni és a taktikai repertoárunk is jelentősen bővül. Nem fogjuk megkönnyíteni a Tolna dolgát és annyit ígérhetek, nem hozunk haza sok energiát. Az utolsó mérkőzés után még heti két edzéssel levezetjük a bajnoki évet, majd nyár közepén nekivágunk az új bajnoki szezonnak.

- Koppányi Szabolcs -

deac.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!