Sport

2015.12.15. 12:51

Álom, sorsolás

<em>Biztosan sokan emlékeznek a szurkolók közül arra a felvételre, amelyet a norvég televízió egyik stúdiójában rögzítettek a kamerák, abban a pillanatban, amikor a műsorvezető csapkodni kezdte az asztalt azt kiabálván: álomsorsolás, álomsorsolás. Így reagáltak az északiak, amikor megtudták, a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőjében Magyarországgal kell megharcolniuk a kvalifikációért.</em> Tamás Nándor írása.

Biztosan sokan emlékeznek a szurkolók közül arra a felvételre, amelyet a norvég televízió egyik stúdiójában rögzítettek a kamerák, abban a pillanatban, amikor a műsorvezető csapkodni kezdte az asztalt azt kiabálván: álomsorsolás, álomsorsolás. Így reagáltak az északiak, amikor megtudták, a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőjében Magyarországgal kell megharcolniuk a kvalifikációért. Tamás Nándor írása.

A többit már tudjuk, a nagy arcú pulóvergyárosok pofára estek, mint a zsíros kenyér, mi pedig egy újabb sorsoláson is túlestünk azóta, hiszen szombaton megtudtuk, Portugália, Ausztria és Izland legjobbjait sodorta utunkba a sors, velük csapunk össze franciaországi seregszemle csoportkörében.

Sokan erre a kvartettre is azt mondják, kegyeibe fogadott bennünket Fortuna, elvégre elkerültük a németeket, az olaszokat, a spanyolokat vagy a franciákat. Azért ne áltassuk magunkat, így is roppant erős csapatokkal találkozunk, a negyedik kalapból például pont Izland tűnik a legacélosabbnak, de sebaj! Fogjuk fel egyfajta jutalomjátékként az Európa-bajnokságot, ennyi sikertelen, keserve évtized elteltével élvezzük, hogy ott lehetünk! Ám azért készüljünk föl becsülettel és tegyük oda keményen magunkat, abból biztosan nem lehet baj. Beteljesült álom viszont igen.

- Tamás Nándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!