Sport

2015.12.15. 12:51

Álom, sorsolás

<em>Biztosan sokan emlékeznek a szurkolók közül arra a felvételre, amelyet a norvég televízió egyik stúdiójában rögzítettek a kamerák, abban a pillanatban, amikor a műsorvezető csapkodni kezdte az asztalt azt kiabálván: álomsorsolás, álomsorsolás. Így reagáltak az északiak, amikor megtudták, a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőjében Magyarországgal kell megharcolniuk a kvalifikációért.</em> Tamás Nándor írása.

Biztosan sokan emlékeznek a szurkolók közül arra a felvételre, amelyet a norvég televízió egyik stúdiójában rögzítettek a kamerák, abban a pillanatban, amikor a műsorvezető csapkodni kezdte az asztalt azt kiabálván: álomsorsolás, álomsorsolás. Így reagáltak az északiak, amikor megtudták, a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőjében Magyarországgal kell megharcolniuk a kvalifikációért. Tamás Nándor írása.

A többit már tudjuk, a nagy arcú pulóvergyárosok pofára estek, mint a zsíros kenyér, mi pedig egy újabb sorsoláson is túlestünk azóta, hiszen szombaton megtudtuk, Portugália, Ausztria és Izland legjobbjait sodorta utunkba a sors, velük csapunk össze franciaországi seregszemle csoportkörében.

Sokan erre a kvartettre is azt mondják, kegyeibe fogadott bennünket Fortuna, elvégre elkerültük a németeket, az olaszokat, a spanyolokat vagy a franciákat. Azért ne áltassuk magunkat, így is roppant erős csapatokkal találkozunk, a negyedik kalapból például pont Izland tűnik a legacélosabbnak, de sebaj! Fogjuk fel egyfajta jutalomjátékként az Európa-bajnokságot, ennyi sikertelen, keserve évtized elteltével élvezzük, hogy ott lehetünk! Ám azért készüljünk föl becsülettel és tegyük oda keményen magunkat, abból biztosan nem lehet baj. Beteljesült álom viszont igen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!