Sport

2015.11.27. 14:55

Arénába vonulnak a Gladiátorok, a téli mínuszok sem rettentik el őket

Debrecen - A Debrecen Gladiators Miskolcon a III. MEAFC Kupán vesz részt november 29-én.

Debrecen - A Debrecen Gladiators Miskolcon a III. MEAFC Kupán vesz részt november 29-én.

Fél év telt el azóta, hogy a cívisvárosiak megnyerték a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jét. Azt a bizonyos Szekszárd Bad Bones elleni finálét még szabadtéren rendezték, viszont most a csapatok „elmenekülnek” a mínuszok elől és fedett pályán folytatják. A Gladiátorok egy sikeres őszi toborzó után újult erővel leselkednek neki a téli aréna tornáknak. Az első ilyen megmérettetés a miskolci III. MEAFC Kupa lesz.

A borsodi viadalon a Debrecennel együtt összesen 6 alakulat indul, a házigazda MEAFC Lions, illetve a szintén acélvárosi Miskolc Renegades, az Eger Heroes, a Jászberény Wolverines, valamint a Hajdúszoboszló Rhinos. Gerda Lajos, a Gladiators elnöke azt nyilatkozata, a legfőbb elvárás, hogy a játékosok a maximumot adják ki magukból.

„Nehéz egy ilyen aréna tornán felmérni az erőviszonyokat” – mondta a cívisvárosiak első embere. – „A fő elvárás, hogy a srácok száz százalékot nyújtsanak, de emellett jól érezzék magukat. Ősszel a toborzónk nagy sikert aratott, mivel felnőtt és junior szinten is csatlakoztak hozzánk játékosok. Ez az aréna bajnokság is jó lehetőség az újak számára, hogy bele lássanak ebbe a sportágba és jobban elsajátítsák a technikai és taktikai alapokat. Természetesen a nagypályás meccsekre ezzel még nem készülnek fel, mert egy teremtorna más igénybevétellel jár.”

A III. MEAFC Kupát november 29-én rendezik délelőtt 10 órától, a Miskolc Egyetemi Körcsarnokban. A sorsolás a megmérettetés napján derül ki.

- Makranczi László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!