Sport

2015.03.20. 17:00

Balmaz: így vagy úgy, de nyerni kell!

Balmazújváros - Az Újváros két győztes, míg a PLER két vesztes meccsel a háta mögött várja az újabb összecsapást.

Balmazújváros - Az Újváros két győztes, míg a PLER két vesztes meccsel a háta mögött várja az újabb összecsapást.

Eddig kiválóan alakul a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszása a Kőnig-Trade Balmazújváros számára, hiszen a nyitányon, a Gyöngyöstől elszenvedett 27–24-es vereség után két diadal következett, előbb a Mezőkövesdet múlták felül idegenben 23–22-re, majd pedig a Komlót gyűrték le 20–19-re múlt héten.

És itt egy újabb nyerhetőnek tűnő meccs, a negyedik fordulóban, szombaton 18 órától a PLER Budapestet látja vendégül a jó formában lévő Újváros, mely hosszú idő után elmozdult az utolsó helyről, és immár a tizedik. A fővárosiaknak ellenben kifejezetten rosszul alakult eddig a play off: habár a Kövesd elleni 29–25-ös sikerrel nyitottak, de aztán a Ceglédtől 26–24-re, a Gyöngyöstől pedig 31–21-re kaptak ki.

Az alapszakasz során előbb 22–22-es döntetlent játszott egymás ellen a hajdú-bihari és a pesti egylet, majd a „visszavágón” 23–22-re tudtak nyerni az újvárosiak.

Végig koncentráltan

– Ki kell tartania a jó formánknak, mivel itt egy újabb fontos derbi. Remek hangulatban van csapatunk, tisztában vagyunk vele, muszáj behúznunk a szombati bajnokit, így, vagy úgy, de nyernünk kell! Mentálisan is kedvezőbb már a helyzet, hiszen azzal, hogy elmozdultunk az sereghajtó pozícióból, óriási nyomás került le rólunk. Persze ez nem azt jelenti, hogy most hátradőlhetnénk, sőt. A PLER egy fiatal társaság, mely képes végig hajtani, menni. Új kapusuk lett a közelmúltban Babasafari Mohsen személyében, illetve nem árt majd figyelni két átlövőjükre. Ahogy az eddigi két találkozásunkkor, ezúttal is szoros összecsapásra számítok, élet-halál harc ez nekik is, és nekünk is a bennmaradásért. Ha többgólos vezetésre teszünk szert, abban az esetben sem szabad kiengednünk egy pillanatra sem, mert az megbosszulhatja magát – mondta el érdeklődésünkre Temesvári János, az Újváros kézilabdázója, aki szerint nincs szükségük plusz doppingra, pláne hazai pályán, bizonyítani szeretnének maguknak és szurkolóiknak is. – Legutóbb végre egy sikerrel tudtuk megörvendeztetni nagyszerű drukkereinket, és szombaton újra örömet szeretnénk okozni nekik, mert megérdemlik.

Mint megtudtuk, a Komló ellen megsérült Vranac Tarik, hiánya mindenképp fájó lesz a Füzesi-alakulat számára, de meg kell tudni oldani nélküle is a feladatot az Újvárosnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!