Sport

2014.05.05. 12:28

Világklasszis, de sztárallűröktől mentes

Debrecen - A magyar szurkolók körében is népszerű Martin Vaculik nemcsak remek versenyző, szimpatikus ember is.

Debrecen - A magyar szurkolók körében is népszerű Martin Vaculik nemcsak remek versenyző, szimpatikus ember is.

A debreceni salakmotoros páros Európa-bajnokság legnagyobb sztárja egyértelműen Martin Vaculik volt, hiszen az eredménylistája már most olyan, amire igazán büszke lehet.

A szlovák vaspapucsos 2012-ben szabadkártyásként Grand Prix-nagydíjat nyert a lengyelországi Gorzow-ban, tavaly állandó résztvevője volt a legjobbak sorozatának, illetve egyéni Európa-bajnoki címet szerzett. Vaculik nemcsak eredményeivel, hanem magasságával (177 centiméter) is kiemelkedik a mezőnyből, de mentalitására jellemző, hogy hiába az eddig elért sikerei, ugyanúgy viselkedett a debreceni depóban, mint a többi versenyző, nem várt különleges bánásmódot, mindössze egy volt a sok salakszóró között. Ezek után nem meglepő, hogy a sztárallűröktől mentes 24 esztendős kiválóság készséggel válaszolt a Napló kérdéseire.

Az interjúból többek között az is kiderül, miért éppen a salakmotorozást választotta, hogyan jutott fel a csúcsra és mi szükséges ahhoz, hogy a Grand Prix-ban is a legjobbak közé tartozzon.

A teljes cikk a Napló keddi számában olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!