Sport

2014.04.14. 14:55

Tabaka József már Vaculikra feni a fogát

Debrecen - A debreceni salakmotoros új „harci díszben” készül az idei szezonra.

Debrecen - A debreceni salakmotoros új „harci díszben” készül az idei szezonra.

Tabaka József megtartotta idei első hivatalos edzését Debrecenben a hét végén. A Debrecen Speedway SE magyar bajnoka vadonatúj ruhában és motortakaróval vett részt a tréningen, amit természetesen a Napló fotósa kihasznált, így a drukkerek láthatják, hogyan fest a hajdúsági kedvenc az új szerelésben.

Szinte közvetlenül a tréning előtt derült ki, hogy a május 1-jén a Gázvezeték utcai salakstadionban megrendezendő páros Európa-bajnoki elődöntőn egy igazi világsztárt köszönhetünk, ugyanis a szlovákok az Európa-bajnok Martin Vaculikkal megerősítve érkeznek a cívisvárosba. A korábban GP-nagydíjat is nyerő vaspapucsosról nyilatkozott Tabaka a Naplónak.

– Azzal, hogy Vaculik jön, így a szlovákoknak is esélyük lesz a továbbjutást jelentő dobogós helyek valamelyikét elcsípni. Martin egy nagyon jó versenyző, a topligákban motorozik, tavaly Európa-bajnok lett, s a Grand Prix-ban is megmutatta tudását. Ráadásul már nyert versenyt Debrecenben, azaz tetszik neki ez a pálya. Kemény ellenfél lesz, de azért ülünk motorra, hogy legyőzzük.

HBN-BN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!