Sport

2014.03.05. 14:24

Megmentette a népet a megfagyástól

Debrecen - Kovács Ádám 89. percben szerzett gólja azt jelentette, hogy nem lesz hosszabbítás a Győri ETO ellen.

Debrecen - Kovács Ádám 89. percben szerzett gólja azt jelentette, hogy nem lesz hosszabbítás a Győri ETO ellen.

Ment előre becsülettel az emberelőnyben játszó Loki kedden este a Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, de a harmadik gól csak nem akart megszületni, ezért a levegőben lógott, hogy a győri 2–1-es hazai sikert követően az Oláh Gábor utcán is hasonló eredmény születik, ami hosszabbítást eredményezett volna.

Megérdemelt továbbjutás

Ennek bizonyára a kilencven percet végigdidergő szurkolók – volt, aki egy sört ajánlott fel annak, aki góljával megmenti a túlórázás esetére vizionált „fagyhaláltól” – és maguk a játékosok sem örültek volna, ám szerencsére érkezett a Debrecen télen igazolt támadója, Kovács Ádám és lövése gólt eredményezett, igaz, ehhez egy vendég védő, Kronaveter elhibázott csúsztatása is kellett. Ezzel összesítésben 4–3-mal továbbment a DVSC.

– Nyilván szerencse is szükségeltetett a gólhoz, de éppen így lett jó – mondta a huszonharmadik életévét a jövő hónapban betöltő labdarúgó. – Élesen a kapu irányába lőttem a labdát, ami így a társak szempontjából is kedvezően szállt be és a kapura is veszélyes volt. Mindannyian nagyon örültünk, hogy gól lett, ez gondolom látszott a társaim reakcióján is, miután a hálóban kötött ki a labda – jelentette ki Kovács, hozzátéve, szerinte a két meccs alapján megérdemelten ment tovább a Lokomotív. A játékos úgy véli, a két mérkőzésnek egészen más volt a forgatókönyve, de labdabirtoklás terén az odavágón és a visszavágón is jobbnak bizonyultak a Győrnél, nem beszélve a gólok számáról.

Élménydús párharc

– Ezúttal jobb oldali középpályásként küldött be Kondás Elemér, amely más feladatokkal jár, mint amikor támadó vagyok, most például többet kellett védekeznem. Próbáltam minél jobban teljesíteni és élni a kínálkozó lehetőséggel, ugyanis egy fiatal futballistának minden percnek örülnie kell, amit a pályán tölthet. Remélem, idővel egyre jobb teljesítményre leszek képes – árulta el a labdarúgó, aki fél évet eltöltött a hajdúságiak következő Ligakupa-ellenfelénél, a Vasasnál is. – Élménydús párharc lesz ez számomra, hiszen ott lettem NB I-es játékos. Úgy gondolom, reális esélyünk van továbbjutnunk a Vasas ellen.

HBN-TN


Debrecen - A Loki egy félidőn át ismét emberelőnyben játszott, ezúttal nem maradt el a győzelem, ami negyeddöntőt ér.


Budapest, 2014. március 5., szerda (MTI) - A Ferencváros a Pápával, a Debrecen a Vasassal, a Diósgyőr a Szigetszentmiklóssal, a Pécs pedig a Videotonnal került egy párba a labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében.


Budapest, 2014. március 4., kedd (MTI) - Az OTP Bank Ligában listavezető Debrecen hazai pályán 3-1-re legyőzte a bajnoki címvédő Győrt, s ezzel 4-3-as összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Ligakupában.


Debrecen - A labdarúgó Liga Kupa nyolcaddöntő visszavágójában a Debreceni VSC-TEVA gárdája a Győri ETO FC csapatát fogadta kedden 17 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!