Sport

2013.11.15. 08:44

Hosszú keresgélés után talált rá a „jó útra”

Debrecen - Horváth Erika 7 évig készült arra, hogy fitneszversenyző legyen, s most a világbajnokságon indul.

Debrecen - Horváth Erika 7 évig készült arra, hogy fitneszversenyző legyen, s most a világbajnokságon indul.

Úgy tűnik, a Hajdúság kifogyhatatlan a jobbnál jobb fitneszversenyzőkből és testépítőkből. A legújabb tehetség – aki a szakértők szerint akár nagy világbajnokok örökébe is léphet – nem más, mint Horváth Erika. A remek adottságokkal rendelkező debreceni fitneszes hosszú előkészületek után idén indult először versenyen, s a Fitparádén elért első helye után a világbajnoki kvalifikáción is diadalmaskodott, így részese lesz a hétvégi WBPF vébének, ahol több mint 50 ország 300 versenyzője mérettetik meg Budaörsön.

A kezdetek

– Mindig is szerettem sportolni, rengeteg sportágat kipróbáltam, többek között a baseballt, a röplabdát, a thai-bokszot és az aerobikot, de igazából sehol sem ragadtam meg. A fitnesz világa úgy csábított el, hogy egy újságban megláttam egy versenyző lány fotóját, s az villant be, hogy így szeretnék kinézni, és versenyezni akarok! Kértem egy egyéni edzéstervet, majd még abban az évben elkezdtem a személyi edzői tanfolyamot, hogy a lehető legjobban felkészülhessek a versenyekre. Egyedül edzettem, rengeteg konditermet kipróbáltam, de hét év alatt nem jutottam el egyetlen versenyre sem, bár ebben közrejátszott az is, hogy elkezdtem az egyetemet. Mindenki azt mondta, hogy jó a genetikám, jól dolgozom, de nem volt mellettem olyan ember, akivel valóban felkészülhettem volna a versenyekre. A tanulás mellett időhiány miatt nem volt lehetőségem arra, hogy személyi edzőt fogadjak. Az egyetemi vizsgaidőszakok alatt kevesebbet edzettem, de nem álltam le a tréningekkel, bár bevallom, kicsit kiégtem, már nem volt meg a kellő lelkesedés, csak rutinból jártam le a terembe – emlékezett vissza a csinos hölgy.

– Tavaly végeztem az egyetemen, a mesterképzésből meglett a második diplomám, elkezdtem dolgozni, így új fejezet nyílt az életemben. A sportkarrieremben az hozta meg az áttörést, hogy bekerültem a Cutler Gymbe, ahol rengeteg motiváló emberrel hozott össze a sors, s a tűz újra lángra lobbant bennem. Danku József felajánlotta az edzői segítségét, a teremtulajdonos Kathi Béla is nagy lelkesedéssel fogadta a versenyzői ambícióimat, így belevágtam, s végre megmérettettem magam – fogalmazott Erika.

Jönnek az eredmények

– Az első versenyemen a Fitparádén bármilyen hihetetlen, egyáltalán nem izgultam. Valószínűleg azért nem voltam ideges, mert nagyon jól, okosan szervezték meg a programot, először sportruházatban kellett felvonulni, illetve bemutattunk egy koreográfiát, majd jött a bikinis forduló, ezután következtek a döntők, az is először sportosan, majd fürdőruhában. A sok szereplés oldotta a feszültséget, s ez nekem nagyon tetszett. Amikor megnyertem a Fitparádét, annyira boldog voltam, mintha álmodtam volna az egészet.

Ezután a Superbody következett, ahol a nagyon erős mezőnyben a negyedik lettem, amivel elégedett voltam, hiszen rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. A legutóbbi viadalon, a WBPF Magyar Bajnokság és Világbajnoki Kvalifikációs Versenyen sikerült nyernem, éppen ezért egyértelmű, hogy jól szeretnék szerepelni a világbajnokságon is. A célok azért kicsit átértékelődtek azzal, hogy jönnek az eredmények: egyre jobb és jobb szeretnék lenni. Nem tudom, milyen szempontok szerint pontoznak majd a bírák, éppen ezért nem tűzök ki konkrét célt, a lehető legjobb produkciót szeretném nyújtani – beszélt a vágyáról a debreceni fitneszes.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!