Sport

2013.10.02. 15:15

Lábtörések után vb-dobogó

Debrecen - Bohos Kornél kettős nyílt sípcsonttörést követően is visszatért a testépítő pódiumra.

Debrecen - Bohos Kornél kettős nyílt sípcsonttörést követően is visszatért a testépítő pódiumra.

A debreceni Cutler Team tagja, Bohos Kornél az egyik legfanatikusabb versenyzőnek számít a honi bodybuilder körökben, ennek ellenére gyerekkorában még a testnevelés órákat is kerülte. Csak később, éppen húsz esztendeje, tizenhat évesen vált a sportág szerelmesévé, amikor egy kollégiumi társa által megismerte a testépítést. Első gépeit édesapjával közösen készítette el, amikor még otthon, Kismarján tréningezett. Jóval később került a Cutler Gymbe, de a családjának a mai napig nagyon sokat köszön.

– Rengeteg segítséget kaptam és kapok a szüleimtől, a bátyáméktól és a barátnőmtől is – kezdte a beszélgetést Bohos Kornél. – Mindenben támogatnak a mai napig, édesanyám és a kedvesem is szakács, azaz az étkezés terén is rendkívül jó dolgom van. Teljesen elfogadták azt is, amikor versenyezni kezdtem, tudják, az edzés az életem, emellett nagyszerű emberekkel, korábbi példaképeimmel is megismerkedhettem a sport révén. De meg kell említenem Kathi Bélát, a csapatunk vezetőjét is, akitől folyamatosan tanulok – tette hozzá.

Fél évig feküdt

Kornél magyar bajnoknak, Európa-bajnoknak mondhatja magát, illetve van egy világbajnoki 2. és egy 3. helyezése is.

– A tavaszi WABB vb-n egy hihetetlen fizikumú arab srác győzött le, amikor Bélával megláttuk, már tudtuk, ellene nem nyerhetek. Nem tudom, mit csinálnak arrafelé a testépítők, mert ennyivel nem lehet jobb a genetikájuk... Most úgy tervezem, minimum jövő év tavaszáig nem indulok versenyen, tömegelni fogok, összeszedem magam izomzatilag és anyagi téren is – mondta a bodys, akinek mentális erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy egy horrorisztikus sérülés után is visszatért. A sportolónak 850-900 kilóval végzett lábtolás közben nyílt sípcsonttörése keletkezett mindkét lábában.

– Öt éve történt, gyakorlat közben apró pattanásokat éreztem a lábamban, de nem gondoltam, hogy ilyen komoly lesz a baj. Gondoltam, nyomok még kettőt, ám hirtelen mindkét lábam oldalra eltörött. Nagy szerencsém volt, hogy jó kezekbe kerültem, ezért lehetett még belőlem a későbbiekben élsportoló. Fél év fekvés következett, a műtét után azt mondtam, hogy itt most befejeztem, de idővel ismét a teremben találtam magam. Egyébként nem tartom magam különösebben fanatikusnak, bár az igaz, hogy szerintem fejben kell erősnek lenni, főleg lábazásnál. Ott dől el, ki a férfi és ki a fiú – mosolyodott el Bohos Kornél.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!