Sport

2013.09.02. 07:27

Vereség gyenge futballal

Pécs, Debrecen - Körülményesen játszott a DVSC, ezért nem szerzett pontot a Pécs otthonában.

Pécs, Debrecen - Körülményesen játszott a DVSC, ezért nem szerzett pontot a Pécs otthonában.

A Pécsi MFC otthonába látogatott a DVSC-TEVA az OTP Bank Liga 6. fordulójában, a listavezető debreceniek a 14. helyen álló mecsekaljaiakkal meccseltek, azaz a Loki számított a találkozó esélyesének. Sajnos, csak számított volna, ugyanis nagyjából az ötödik percig mutatta meg a Debrecen, melyik lenne elvileg a jobb csapat. A mérkőzés elején Kulcsár Tamás fűzte be a hazai védelem bal oldalát, beadását Dalibor Volas higgadtan helyezte a jobb sarokba.

Feljött a Pécs

Ezzel egy időre ellőtték a puskaporukat a vendégek, csendesen csordogált tovább a mérkőzés. A DVSC nem érezte át a veszélyt, amit az egy gólos vezetés rejtett magában, a Pécs pedig lassan magához tért, olyannyira, hogy helyzeteket dolgozott ki. Sőt, a harmincadik percben már egál volt: Szatmári szögletét Koller fejelte a teljes asszisztenciát bemutató védelem közreműködésével Verpecz hálójába.

Ha nem is feltétlenül tudatosan, de visszahúzódott a Loki, a szünetig hátralévő percek a Pécsről szóltak, de maradt az 1-1.

Koller újra beköszönt

A vendégek játéka ugyancsak dadogott a második félidőben is, benne volt a levegőben a hazai találat. Jött is pécsi gól, egy szép lekészítést követően újfent Koller volt jókor jó helyen, hatalmas gólt ragasztott Verpecz kapujának jobb felső sarkába.

A bekapott gól után Selim Bouadla találta el a bal kapufát, majd Ferenczi előtt adódott gólhelyzet, de mellé ment a lövése.

A folytatásban mindent megtett a Loki, hogy legalább döntetlenre mentse a mérkőzést, ám fásult, enervált futballal nem lehet pontokat szerezni. A Debrecen ismét Janus-arcát mutatta, a Ferencváros legyőzése után egy szinte kötelező győzelmet mulasztott el úgy, hogy pontot sem szerzett.

Előjöttek a korábban látott, gyámoltalanságból fakadó hibák, nem akadt vezér a csapatban, nem is lehetett más a vége, mint vereség.

HBN-TN


Mesterszemmel

Lőrincz Emil: Megérdemeltük a győzelmet, a mi akaratunk érvényesült. Örülünk a sikernek, szervezettek voltunk, helyzeteket alakítottunk ki, remélem továbbra is maradunk a győzelmi szériában.Kondás Elemér: Érdekes meccs volt, vezettünk, kiegyenlített az ellenfél, majd hatalmas helyzetet rontottunk. Kulcsár megsérült, Bódi pedig a korábbi betegségét igyekezett kiheverni, nem volt tökéletes állapotban, ezért kellett lejönnie.


OTP Bank Liga, 6. forduló

PMFC – DVSC-TEVA 2-1 (1-1)

Pécs, 2500 néző. Vezette: Becséri (Medovarszki, Kóbor)

PMFC: Gőcze – Fodor, Romic, Balogh, Mohl – Horváth A., Frőhlich (Márkvárt 75.) – Uzoma (Nagy J. 65.), Koller, Szatmári – Grumics (Deutsch 91.)DVSC: Verpecz – Lázár, Máté, Mészáros, Vadnai (Trninics 89.) – Bódi (Ferenczi 46.), Zsidai, Se. Bouadla, Szakály – Kulcsár (Szécsi M. 22.), VolasGól: 0-1 Volas (5.), 1-1 Koller (31.), 2-1 Koller (67.)Sárga lap: Máté (66.), Se. Bouadla (86.), Fodor (88.)

 


9 órája | Debrecen, Pécs - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 6. fordulójában a DVSC-TEVA csapata a PMFC-Matias vendégeként lépett pályára vasárnap 16:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on. 


9 órája | A PMFC-Matias vs. DVSC-TEVA (2-1) mérkőzés után a két vezetőedző értékelte a látottakat. 


10 órája | Pécs, 2013. szeptember 1., vasárnap (MTI) - A Pécs hazai környezetben 2-1-re nyert a találkozó előtt még veretlen, listavezető Debrecen ellen a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!