Sport

2013.07.29. 15:32

Megvan az első gólja

Debrecen - A DVSC-TEVA középpályása, Ferenczi János először volt eredményes az élvonalban.

Debrecen - A DVSC-TEVA középpályása, Ferenczi János először volt eredményes az élvonalban.

Nem spóroltak a gólokkal a debreceni labdarúgók az OTP Bank Liga 1. fordulójában, a piros-fehérek 7–1-re „kitömték” a Kaposvári Rákóczit az Oláh Gábor utcán. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a vendégek szerezték meg a vezetést a meccs elején, majd a 12. percben Kovács Olivér lerántotta Sidibét a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt és kiállította a kaposvárit.

Az értékesített tizenegyest követően a félidő végéig nem sikerült megszereznie a vezetést a Lokinak, de Korhut találata után beindult a henger. A szünet után Kulcsár kétszer, illetve Ferenczi, Horváth és Zsidai is mattolta Poszát, utóbbi két labdarúgónak ez volt az első gólja a DVSC-ben, míg Ferenczi Jánosnak az NB I-es debütáló találatát is jelentette a Prukner-gárda elleni.

Ösztönös mozdulat

– Nagyon vártam már az első élvonalbeli gólomat, itt volt az ideje, hogy eredményes legyek – nyilatkozta a Naplónak Ferenczi. – Már az elmúlt szezon végén is betalálhattam volna, sajnos akkor nem sikerült – utalt a 22 éves játékos a Videoton elleni májusi rangadóra, amikor tizenegyest hibázott. – Remélem, a jövőben ez többször is összejön és nem kell sokat várnom a második NB I-es gólra. Miként emlékszem vissza az esetre? Volas készült elvégezni a szabadrúgást, én kiabáltam neki, hogy rúgja nekem gyorsan, kiléptem a leshatárról és ballal kilőttem a bal felsőt. A mozdulat maga ösztönös volt, de a szabadrúgás gyors elvégzésére fokozottan figyeltünk, ez be is jött.

Megadná az alaphangot

A ballábas labdarúgó elmondta, a Strömsgodsettől elszenvedett Európa-liga-vereség miatt rendkívül csalódottak voltak, már csak ezért is fontos volt a vasárnapi bajnokit megnyerniük. – A norvégok ellen nem játszottunk kellően támadó felfogásban, nem voltunk eléggé agresszívek. Sajnáljuk a kiesést, de most már csak a hazai porond maradt számunkra, ott kell jól teljesítenünk. A kiállítás alapból meghatározta a játék képét a Kaposvár-meccsen, az azonban örömteli, hogy hét gólt szereztünk. Három mérkőzést játszunk zsinórban hazai pályán a bajnokság kezdetén, nagyon fontos lenne ezekből kilenc pontot szerezni, az megadná az alaphangot a folytatásra – fogalmazott Ferenczi János.

HBN-TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!