Kapcsolatépítés

2023.06.22. 08:37

Az amerikai konzervatívok komolyan érdeklődnek a magyar családpolitika iránt

A magyar családpolitika eredményei mellett a magyar migrációs politika kelti fel az amerikai konzervatívok érdeklődését - mondta Ernyei Magor, a Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lucky Business

Komoly érdeklődés van az amerikai konzervatív körök részéről Magyarország iránt, különösen ami a családpolitikát illeti - jelentette ki Washingtonban az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója.

Ernyei Magor kétnapos tárgyalássorozatáról azt mondta, hogy számos kutatóintézet vezetőjével találkozott, ami része a magyar tudásközpont-hálózatok által néhány éve kezdett külföldi kapcsolatépítésnek.

Az Alapjogokért Központ kommunikációs csatornákat épít ki olyan nagy amerikai intézmények felé, mint a Heritage Foundation és az America First Policy Institute, emellett kapcsolatokat alakít ki az amerikai törvényhozás, a Kongresszus irányába is - mondta.

Ernyei Magor hangsúlyozta, hogy a magyar családpolitika eredményei mellett a magyar migrációs politika kelti fel az amerikai konzervatívok érdeklődését, és ennek részeként az America First Policy Institute-tal közös kutatáson dolgoznak: összehasonlítják a magyar és az amerikai bevándorláspolitikát.

Hozzátette: amerikai tárgyalópartnerei "együttérzését" váltotta ki tájékoztatása arról, ami az Európai Unióban a migránsok kvóta szerinti kötelező befogadásáról szóló szabályozás körül zajlik.

Értetlenül állnak azelőtt, hogy az Európai Unió intézményei szuverén nemzetekre olyan politikát próbálnak rákényszeríteni, hogy fogadjanak be illegális migránsokat

 - mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában