Vágyak

2022.09.08. 16:28

Gyurcsány már nagyon készül: 2006-ban elrontotta, de szerinte most sikerülni fog

Gyurcsány Ferenc újabb nagyívű Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy szerinte a jobboldal kormányzásának bizonyosan itt a vége.

Gyurcsány Ferenc

Forrás: MW

Fotó: Földi imre

Mint írta: 

2006 arról akart szólni, hogy új szövetséget kell kötni az emberekkel. Becsületes, igaz szövetséget. A hazáról. Rólunk. Akkor nem sikerült. Elrontottam. Most sikerülni fog. Erre készülünk

– fogalmazott ma délelőtti posztjában Gyurcsány Ferenc. A bukott miniszterelnök nemrég két hónapon keresztül azzal borzolta a kedélyeket, hogy minden bejegyzését azzal zárta: "Készülünk…" Végül egyértelművé tette: az ország újbóli irányítására készülnek. Éppen aznap este írta ezt, amikor az óbudai időközi választáson csúfosan leszerepelt a jelöltjük. 

Gyurcsány Ferenc lendületét azonban a rossz választási eredmény szokás szerint nem törte meg, mai posztjában már sokadjára állította teljes bizonyossággal, hogy a jobboldali kormánynak most már aztán tényleg itt a vége. 

Tudom, hogy milyen. Láttam, éreztem egykor. Elfogy a levegő. Mert ugye mindennek rendelt ideje van. Nekik most fogy el a levegő.  Ami most jön, azt ez a kormány nem éli túl.

Hozzátéve: "Demokratikus világban ez természetes. Jönnek és mennek a kormányok, a kormányfők" – magyarázta a volt miniszterelnök. 

Gyurcsány szerint azonban Orbán Viktor kormányát azért nem lehet leváltani, mert a kormánytagok kiválasztottnak hiszik magukat. Mint írta, "2010-ben a legerkölcstelenebb jobboldal jött vissza".

 

– Elvettek, elraboltak, elhazudtak mindent – írta a jobboldalra utalva Gyurcsány, aki 2006-os őszödi beszédében épp saját kormányzásáról vallotta be ugyanezt. 

 

"Néptámogatás nélkül nincs demokratikus néphatalom" - közölte Gyurcsány, aki szerint "ez már régen nem demokrácia. A baj akkora, hogy az ügyeskedés már nem segít. Végük van" – jósolta a DK elnöke. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában