szökésben

2019.10.31. 18:59

A körözési lista élére került a határrendészt megfenyegető férfi

A rendőrség körözési toplistájának élére került az a férfi, akinek megbízásából egy szabolcsi határrendészt próbáltak megfélemlíteni – olvasható a rendőrség honlapján csütörtökön.

A 37 éves ukrán-magyar kettős állampolgár két magyar férfit bízott meg, hogy október 20-ára virradóan egy fenyegető felirattal ellátott koszorút helyezzenek el egy határrendész házánál. A hatóságok öt napon belül elfogták a két magyar férfit, akik a megbízás végrehajtásáért 50 ezer forintot kaptak.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az ukrán férfi egy korábbi intézkedés miatt haragudott meg a rendőrre, megfélemlítése mellett pedig azért döntött, mert szerinte az egyenruhás akadályozza a határ közelében végzett cigarettacsempészetet.

Az elfogott két férfi egy hónapra szóló letartóztatását szerdán rendelte el a bíróság, a döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést nyújtottak be. Megbízójuk ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség, a férfi jelenlegi tartózkodási helyéről rendelkezők személyesen és telefonon a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán, a 112-es központi segélyhívón, vagy az ingyenesen hívható Telefontanún is bejelentést tehetnek – olvasható a www.police.hu oldalon.

Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával indított eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában