Premier League

2022.09.30. 15:05

Ausztrál tehetséget igazolt a Newcastle United

Garang Kuol személyében 18 éves ausztrál válogatott futballistát igazolt az angol élvonalbeli Newcastle United.

Az FC Barcelona játékosa, Ronald Araujo (R) az A-League All Stars játékosa, Garang Kuol ellen küzd az A-League All Stars elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésen a sydneyi Accor Stadionban 2022. május 25-én

Forrás: AFP

Fotó: David Gray

A játékos januárban, az átigazolási időszak kezdetén csatlakozik a klubhoz, amely a Central Coast Marinerstől vásárolta meg a játékjogát. 

Kuol vasárnap, az Új-Zéland ellen 2-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen mutatkozott be az ausztrál válogatottban, a 73. percben csereként lépett pályára és szerepe volt a gárda második góljában.   

Ausztráliában a fiatal fiúk számára a Premier League a legfontosabb bajnokság, amit néznek, de szinte senki sem gondolja, hogy elérheti ezeket a magasságokat. Egészen elképesztő dolog most az egyiküknek lenni, akinek ez sikerült

- mondta a tinédzser csatár. 

Az ausztrál csapat ott lesz a novemberben kezdődő katari világbajnokságon, a D csoportban a címvédő Franciaország, Dánia és Tunézia társaságában szerepel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában