la liga

2020.06.19. 13:30

Benzema megelőzte Puskást, Asensio álomszerűen tért vissza (videó)

A Real Madrid pedig 3-0-ra verte a Valenciát.

Real Madrid's Spanish midfielder Marco Asensio celebrates his goal with Real Madrid's French forward Karim Benzema during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Valencia CF at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on June 18, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Javier Soriano

A 24 éves támadó, Marco Asensio még tavaly júliusban, egy Arsenal elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, ami miatt meg kellett műteni és hosszú hónapokig tartott a rehabilitációja.

A játékos 329 nappal sérülését követően, csütörtök este a Valencia elleni összecsapáson 1-0-s vezetésnél

a 74. percben csereként lépett pályára, 31 másodperccel később pedig megszerezte csapata második gólját,

a 86. percben pedig Karim Benzemának adott gólpasszt.

„Hónapok óta vártam erre a pillanatra, rengeteg kemény munka, áldozat és kitartás van mögötte.

Ezt a gólt azoknak ajánlom, akik végig mellettem voltak ebben a hosszú folyamatban”

- írta Twitter-oldalán Ansensio, akinek megpróbáltatásairól a Real Madrid hivatalos televíziós csatornája egy filmet is készített, amelyet szombat este mutatnak be.

A találkozón duplázó Benzema pályafutása 242. és 243. gólját – utóbbi fantasztikusra sikerült – szerezte a Real mezében, ezzel a klub örökranglistáján megelőzte az ötödik helyen Puskás Ferencet.

A királyi klub történetének legeredményesebb játékosa Cristiano Ronaldo (451), a második Raúl (323), a harmadik Alfredo Di Stéfano (308), a negyedik pedig Carlos Santillana (290).

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában