Nagyvilág

2013.03.06. 16:52

Időjárás-jelentés

Budapest, 2013. március 6., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2013. március 6., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Izlandtól Lengyelországon át egészen a Fekete-tengerig anticiklonális hatások alakítják az időjárást. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően arrafelé többnyire kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Nyugat- és Délnyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer található. Emiatt kontinensünk délnyugati tájain gyakran erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Szintén ciklon örvénylik a Skandináv-félsziget fölött, így ott is erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti felén többnyire +3 és -8 fok között alakul, délnyugaton pedig a kora délutáni órákra általában 10, 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé dél felől egyre enyhébb és nedvesebb levegő áramlik.

Várható időjárás csütörtök estig:

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak csütörtök délután, a Dunántúlon szakadozhat fel a felhőzet. Éjszaka főként nyugaton, délnyugaton és északkeleten, csütörtökön napközben elszórtan várható eső, záporeső. A több helyen élénk déli, délkeleti szél a Kisalföldön és a Dél-Alföldön megerősödik, a Fertő-tó térségében eleinte viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 8 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 10, 16 fok között alakul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!