Nagyvilág

2012.08.07. 08:52

Aki nincs fent a Facebookon az pszichopata?

Sok munkaadó és pszichológus is egyetért abban, hogy aki nem regisztrál közösségi oldalakra, az gyanús.

Sok munkaadó és pszichológus is egyetért abban, hogy aki nem regisztrál közösségi oldalakra, az gyanús.Annyira az életünk részévé vált a közösségi oldal, hogy egyes szakemberek szerint aki mindebből kimarad, az rejteget valamit. Az állítás alapja az, hogy volt egy közös pont James Holmes (a Batman premieren lövöldöző) és a norvég tömeggyilkos között: nem regisztráltak a Facebookra.

A Forbes.com szerint a cégek hátrányosan megkülönböztetik azokat a jelentkezőket, akikről semmit sem találnak a Facebookon. Ez egy jelzés a főnök számára, hogy valamit próbál elrejteni a közönség elől. Vagy volt profilja, de inkább törölte a sok kompromittáló fotó és bejegyzés miatt.

A média már annyira felfújta a dolgot, hogy egyenesen kijelentik: ha valaki nincs regisztrálva a közösségi oldalon, akkor jó eséllyel tömeggyilkos lesz belőle. Csak reménykedni tudunk, hogy hatalmasat tévednek, mert biztos mindenkinek van olyan ismerőse, aki eddig távol maradt a Facebooktól vagy már törölte magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!