Nagyvilág

2008.10.14. 06:13

Földrengés Görögországban

<p>Erős földrengés rázta meg Görögországot kedd hajnalban - jelentették a helyi hatóságok. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkezett jelentés.</p>

A Richter-skála szerinti 6,6-es erősségű földmozgás epicentruma az Athéntól északra fekvő Evvoia szigeténél volt közép-európai idő szerint hajnali négy óra után pár perccel. A földmozgást érezni lehetett Görögország más részein, így a fővárosban is. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

A szeizmikusan igen aktív Görögországban nem ritkák a földrengések, de az esetek többségében nem okoznak nagy pusztítást.

Az utóbbi idők legsúlyosabb földmozgása 1999-ben volt, amikor Athén közelében 143 ember halt meg egy 5,9-es erősségű földrengésben. Legutóbb júniusban követelt emberéletet hasonló természeti csapás, akkor ketten vesztették életüket és 140-en sérültek meg a Peloponészoszi-félszigeten egy, a keddihez hasonló erejű fölmozgásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!