Nagyvilág

2008.06.22. 15:35

Megkerült az ellopott 7 hónapos belga baba

<p>Belgium - Épen és egészségesen megkerült vasárnap az a 7 hónapos baba, aki a belgiumi Charleroi egyik kórházából tűnt el szombaton.</p>

A vallon város rendőrsége azt közölte, hogy a kórház egyik biztonsági kamerájának felvételén látni, amint egy nő elhagyja a kórház épületét egy babakocsival, ami a kicsi családjáé.

A rendőrök ezen a nyomon hamar eljutottak a nőhöz, és a gyereket megtalálták a lakásán. Az asszony azt vallotta, hogy helyre akarta hozni kapcsolatát a barátjával, és azt találta ki, hogy ellop egy babát, és azt mondja majd a férfinak, hogy tőle van a gyerek.

A belga hatóságok először azt feltételezték, hogy a családnak, illetve a hozzátartozóknak esetleg közük lehet a baba eltűnéséhez, de később az közölték, hogy ez a feltételezés nem állja meg a helyét. Több belga tévé különkiadásban számolt be a baba eltűnéséről és a fejleményekről. Bekpacsolódott a keresésbe az "Eltűnt és szexuálisan kizsákmányolt gyerekek európai központja" (ECMSECh), amelynek tagjai több ezer plakátot, szórólapot tettek ki nyilvános helyekre Charleroi-ban, illetve Vallóniában a gyerek fényképéről és eltűnésének körülményeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!