Nagyvilág

2008.03.16. 14:07

Merkel Izraelben: kedden a Kneszet előtt tarthat beszédet a német kancellár

<p>Vasárnap három napos, hivatalos látogatásra Izraelbe utazott Angela Merkel német kancellár.</p>

A berlini kormányfő a zsidó állam alapításának 60. évfordulója alkalmából vendégeskedik a Közel-Keleten. A politikusnő legelső német kancellárként kedden beszédet tarthat az izraeli törvényhozásban, a Kneszetben.

Német-izraeli kormányközi konzultációra utazott Jeruzsálembe vasárnap a német kancellárnő, Angela Merkel. A berlini kabinet irányítója elutazása előtt, szokásos heti videó üzenetében Németország Izrael iránti elkötelezettségét hangsúlyozta. Merkel a zsidó állam alapításának 60. évfordulója alkalmából vendégeskedik Izraelben.

A ZDF német közszolgálati tévéállomás vasárnapi értesülése szerint Merkel kedden felszólalhat az izraeli parlamentben: a Kneszetben korábban német kormányfő még nem tartott beszédet.

"Németország hálás lehet, hogy Izrael napjainkban a legszorosabb szövetségesei közé tartozik" - fogalmazott a Bild am Sonntag hasábjain vasárnap Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter-alkancellár. A politikus hangsúlyozta, hogy jelentős személyi kapcsolati hálózat alakult ki a két ország között az elmúlt 60 évben: már csaknem 100 német és izraeli település között van testvérvárosi kapcsolat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!