Nagyvilág

2008.01.02. 12:39

Tragikus Újév Kijevben

<p>Ukrajna – Két személy életét vesztette, öten pedig égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedtek egy lakástűzben, ami kedd reggel keletkezett egy lakótelepi ház egyik földszinti lakásában.</p>

A helyszínre kivonuló tűzoltócsapatok munkáját nagyban akadályozták az épület előtt leparkolt autók, a lakók által felállított fémkerítés, illetve a ötszintes ház előtt álló fák. A lángok mindeközben villámgyorsan terjedtek: kicsaptak a lépcsőházba is, elvágva az emeleti lakásokban élők menekülési útját, akik az ablakon át kiabáltak kétségbeesetten segítségért.

A tűzoltóknak végül tíz személyt – közöttük egy 6 éves kisfiút és egy 5 hónapos csecsemőt – élve kimenekíteni a házból, akik mindannyian különböző égési sérüléseket, továbbá füstmérgezést szenvedtek.

Két nő, akik a közvetlenül a tűzfészek feletti lakásban laktak, sajnos, túlságosan megrémültek ahhoz, hogy kivárják a mentésükre siető tűzoltókat, s kiugrottak az ablakon. Ők a helyszínen életüket vesztették.

– Palkó István –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!