Magyarország

2013.03.06. 16:51

Kerámiaszobrok a MUESEION No. 1 Galériában

Budapest, 2013. március 6., szerda (MTI) - Vegyes stílusban készült kerámiaszobrokat láthat a közönség csütörtöktől a MUSEION No. 1 Galériában Budapesten.

Budapest, 2013. március 6., szerda (MTI) - Vegyes stílusban készült kerámiaszobrokat láthat a közönség csütörtöktől a MUSEION No. 1 Galériában Budapesten.

A Terra Kerámiaszobrászati Egyesület 13 alkotójának két-két munkája lesz látható. Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikus például figurális világát mutatja be, Fekete László meglévő tárgyak összedolgozásával készítette el nagyméretű alkotásait, Geszler Mária pedig lírai hangulatú mintákat festett a porcelán szobrokra - mondta el Fusz György keramikus, szobrász, az egyesület vezetője az MTI-nek.

A kiállítás több alkotója dolgozik vagy dolgozott a Herendi Porcelánmanufaktúrában, ők átdolgozott porcelán alkotásokkal lesznek jelen, van aki az agyag erejét kihasználva keményebb munkákat készített.

"Nagyon vegyes stílusban készültek ugyan az alkotások, mégis kiegészítik egymást. A minőség mindegyikre jellemző, többek között ezért is lehet egymás mellé tenni őket" - hangsúlyozta.

A tárlaton láthatók lesznek még Benkő Ilona, Füzesi Zsuzsa, Horváth László, Kungl György, Molnár Sándor, Nagy Márta, Szekeres Károly, Tamás Ákos, Vásárhelyi Emese, valamint Fusz György munkái.

Az egyesület vezetője arról is beszélt, hogy a Kerámiaszobrászti Egyesület 1992-ben alakult, tagjai pedig olyan művészek, akik a kerámiának a szobrász területét művelik. Több kiállításuk volt Európában és az Egyesült Államokban. Nyáron Kecskeméten rendeztek szimpóziumot annak jegyében, hogy a fiatalabb alkotóknak is bemutatkozási lehetőséget adjanak. A tárlat március 21-ig tart nyitva.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!