Magyarország

2012.07.11. 17:05

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. július 11., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. július 11., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

 

 

Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

Észak-, Északnyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. A Kelet-európai-síkság középső része fölött egy hullámzó frontrendszer okoz többször felhős időt, és ott szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Közép-Európa időjárását helyi hatások alakítják, a sok napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok fordulnak elő. Szárazföldünk déli tájainak időjárását anticiklon határozza meg, arrafelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északnyugati felén 15, 23, délkeleten pedig 27, 37 fok között változik. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé változó nedvességű, eleinte még labilis, majd egyre stabilabb levegő áramlik.

 

Várható időjárás az ország területére csütörtök estig:

------------------------------------------------------

 

Szerdán túlnyomóan napos, gomolyfelhős idő várható, északon és nyugaton több helyen, másutt néhol alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Késő délutántól, estétől északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható zápor, zivatar, néhol jégeső, felhőszakadás. Csütörtökön csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, de délelőtt északkeleten, keleten még zápor, zivatar lehet. Délután nyugaton ismét megnövekszik a felhőzet, ott kisebb eső előfordulhat. A mérsékelt, változó irányú szél estétől északnyugatira fordul, és többfelé megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell.

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24, 30 fok között alakul.

 

 

bbsg bti bdó

 

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!