Magyarország

2008.04.02. 13:31

Káromkodott Újbuda MSZP-s polgármestere - elnézést kér Molnár Gyula

<p>Elnézést kért Újbuda MSZP-s polgármestere, amiért káromkodott és sértegette Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármestert a kerületi közgyűlés ülésén. A trágár szavak több videofelvételen is hallhatóak, amelyekre a kerület fideszes önkormányzati képviselői hívták fel a figyelmet. <BR /></p>

Molnár Gyula szerdai közleményében azt írja: nemcsak Lakos Imrétől kér elnézést, hanem mindenkitől. A polgármester hozzáteszi ugyanakkor, hogy szavait utólag felerősítették a felvételen.

Az egyik internetes videomegosztóra több felvételt tettek fel a közgyűlési közvetítés vágatlan anyagából, az egyiken Molnár Gyula "f***kalapnak" nevezi Lakos Imrét, és káromkodik.

Schneller Domokos fideszes kerületi önkormányzati képviselő a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: az újbudai képviselőtestület üléseit élőben közvetítik az interneten, bárki nyomon követheti a képviselők munkáját, így elvileg a káromkodásokat is bárki hallhatta.

A Fidesz-frakció képviselői rendszeresen visszanézik az üléseken rögzített anyagokat, a trágár mondatokat is akkor fedezték fel, amikor letöltötték a világhálóról a korábbi közgyűlések videóit. Schneller Domokos azt is mondta, hogy a videomegosztóra nem ők tették fel a három felvételt.

Újbuda polgármesterének közleménye szerint a trágár szavak a legutóbbi testületi ülés szünetében, egy négyszemközti beszélgetésben hangzottak el, de azokat az internetes adásközvetítő rendszer véletlenül nyilvánossá tette.

A hangzást azonban utólag megváltoztatták, szavait felerősítették, az eredeti felvételen azok gyakorlatilag nem hallhatóak ugyanis - tette hozzá. Molnár Gyula azt is írja: nem érti, miért a Fidesz reagál az ügyben más helyett, nem rájuk tette a megjegyzést, hanem Lakos Imrére, akivel az ügyet természetesen azóta tisztázta.

Trágárkodó testületi ülés Újbudán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!