Magyarország

2008.03.25. 06:48

A vagonok ne legyenek a csempészet eszközei!

<p>Záhony, Eperjeske - A Záhony Térségi Logisztikai Klaszter nyílt levele a VPOP, a MÁV és a MÁV Cargo vezetőihez.</p>

Tisztelt Parancsnok és Vezérigazgató Urak!

Mint Önök előtt is ismert, 2008. március 15-én a Vám és Pénzügyőrség munkatársai a Záhonyi Átrakókörzet Eperjeske Fogadó állomásán rekord mennyiségű, zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le széles nyomközű vasúti kocsikban.

A Záhonyi Logisztikai Klaszter, mint a térség logisztikai szolgáltatóit tömörítő szervezet, elhatárolódik ezen cselekménytől. Cégeink a térségben több ezer családnak biztosítanak  megélhetést, kereskedelmi és üzleti tevékenységeink ellentétesek bármi nemű illegális és törvénytelen cselekménnyel.

Ezzel együtt visszautasítunk mindennemű ezzel kapcsolatos gyanúsítást és feltételezést.

Tesszük ezt azért, mert a térségre és a térség szereplőire nézve ez az esemény nagyon komoly erkölcsi és gazdasági kárt okozott és okozhat a jövőben, amennyiben közös erőfeszítéssel nem tudjuk a hasonló eseteket   megakadályozni.

Kijelentjük, hogy az általunk kezelt áruk tulajdonosai sem érintettek az illegális tevékenységekben. Amennyiben hasonló cselekmények sorozatosan előfordulnak, komolyan fontolóra veszik, hogy kereskedelmüket ne ezen a szállítási csatornán keresztül bonyolítsák le.

Meglátásunk szerint a jelenlegi árufogadási és kiszolgálási tevékenységekben számos lehetőség nyílik arra, hogy a vasúti vagonokat eszközként használják illegális tevékenységekre. Ezért szükségszerű felülvizsgálni a komplett technológiai láncolatot.

Kérjük a Tisztelt Parancsnok és Vezérigazgató Urakat, vizsgálják felül a fenn említett szállítási folyamat technológiáját, és vonják be szervezetünk szakembereit a kérdés gyors és hatékony rendezésének érdekében. 

Dr. Vajdáné Dr. Horváth Piroska, Elnök, Záhony Térségi Logisztikai Klaszter

Kapcsolódó cikkek:

130 milliós cigarettafogás Záhonynál
A Tornádó akció keretében egy éjszaka alatt hatalmas mennyiségű csempészett cigarettát foglaltak le a Vám-és Pénzügyőrség munkatársai a Záhony-Eperjeske vasúti határátkelőhelyen.

Cigaretta, vodka és tőr Záhonynál
Egyetlen nap alatt 2500 doboz cigaretta, 7,5 liter vodka és egy 19 cm pengehosszúságú tőrkés került elő a Moszkva-Budapest, illetve a Csap-Záhony személyvonatok egy-egy vasúti kocsijából.

4000 doboz cigaretta az ukrán-magyar határon
Egy speciálisan kialakított rejtekhelyen 4000 doboz cigarettára bukkantak a határtól 400 méterre Nagypalád közelében az adókommandó és a határőrség munkatársai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!