Magyarország

2008.01.03. 06:10

Nem tehetek mást

<p>Zsúfolt a belváros? Hagyd otthon az autódat, és buszozz, villamosozz, trolizz – a választás a kínálat függvénye.<br /><strong>Száraz Ancsa jegyzete<strong></strong></strong></p>

Szennyezett a levegő? Hagyd otthon az autódat és gyalogolj, biciklizz vagy rollerezz – ami a választást illeti: lásd fent. Szóval: bármi is a probléma, nincs más megoldás: otthon hagyni az autót.

Rendben, de mivel Tiszabercel messzebb van annál, hogy gyalog, biciklivel vagy rollerral járjak, és sem villamos, sem troli nem rója útjainkat, marad a busz. Amivel egyébként nincs semmi gondom, csupán az, hogy a jegy ára hazáig 525 forint – nem oda-vissza, csak oda, vagy vissza! – a bérletért pedig 21 ezer forintot kell fizetni. Nem kell sokat számolgatni ahhoz, hogy rájöjjünk: bár a benzin ára sem alacsony, még így is megéri autóval jönni-menni, hiszen ahhoz nem kell alkalmazkodni, nem kell rá várni és még ülőhely is van...

Nincs közlekedési szakember, aki ne hirdetné: válasszuk a tömegközlekedést! Ennyiért? Biztosan vannak olyan települések, ahol és ahonnan megéri busszal utazni, én nem tartozom ezen szerencsések közé, hiszen ha még a városon belül újra buszra kell szállnom, az már tényleg anyagi csőd.  

Ezért bármennyire is szeretnék tenni a környezetvédelemért, illetve bármennyire is idegesít a belváros zsúfoltsága, sajnos nem tehetek mást: a levegőt szennyező autót használva terhelem tovább az egyébként is „megtelt” táblával jelzett városközpontot.

Olvassa a szerző blogját is, a szancsá-t!

Kapcsolódó cikkek:

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!