Magyarország

2007.12.06. 06:14

Volán: kevesebb járat

<p>A 24-ből várhatóan csak négy Volán-társaság zárja pozitív üzemi eredménnyel az idei évet, a többinél összesen 8,47 milliárd forintos hiány lesz.</p>

Ennek oka részben az, hogy az utazási  kedvezményeket az állam nem térítette meg teljesen a cégeknek, emiatt öt és fél milliárd forint bevételkiesésük volt - írja a Magyar Hírlap. Mérleg szerint viszont a legtöbb volános  társaság veszteség nélkül zárja az évet, mivel működésüket és beruházásaikat vagyonuk egy részének értékesítésből fedezték.

A huszonnégy Volán  társaság a helyközi forgalomban napi 1,7, míg helyi szinten 1,3 millió utast szállít. Munkanapokon 37-38 ezer járatot közlekedtetnek, a járatszámok azonban 2-5 százalékkal csökkentek tavalyhoz képest, mert kevesebben választották itthon a közösségi közlekedést az egyéni helyett. A Volán-társaságok jövő évi menetrendje egyébként vasárnaptól lép életbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!