Átigazolás

2024.07.06. 08:26

Másik csapatnál folytathatja a Loki kapusa?

Másik vasutascsapat mezére cserélheti a piros-fehér dresszt a DVSC 18 éves kapusa. Erdélyi Benedeket a másodosztályú BVSC-Zugló edzésein kapták lencsevégre.

Molnár Szilárd

Erdélyi Benedek

Forrás: NS-archív

A közösségi hálóra kikerült fényképek tanúsága szerint a másodosztályú BVSC-Zugló edzéseit látogatja Erdélyi Benedek, a DVSC 18 éves kapusa. A sokra hivatott játékos – Hornyák Csabával és Cibla Flóriánnal együtt – az elmúlt héten hosszabbított szerződést a Loki együttesével, és a jelek alapján a következő idényt a fővárosi vasutascsapatnál tölti.

Erdélyi Benedek a BVSC-Zugló együttesével készül
Erdélyi Benedek a BVSC-Zugló együttesével készül
Forrás: Facebook/BVSC-Zugló

Erdélyi Benedek az elmúlt szezonban 13 alkalommal védte az NB III-as csapat kapuját és 7-szer a az U19-es együttesét. Jó teljesítményének köszönhetően az élvonalban is bemutatkozhatott, a Puskás Akadémia elleni szezonbúcsúztatón váltotta a 83. percben Megyeri Balázst.

Jó a kapcsolat

A BVSC együttese a tavasszal már foglalkoztatott játékost a piros-fehérektől, akkor a nigériai David Nwachukwu szerepelt kölcsönben a sárga-kékeknél. Róla Kisteleki István, a BVSC sportigazgatója és korábbi MLSZ-elnök így fogalmazott az nb1.hu oldalnak adott interjújában: „Szeretnénk, ha maradna. Imádják a szurkolók, mert mindig tesz valami váratlant, nem a szokványos játékot játssza. Aki a focit szereti, az ilyen kreatív játékosokért is odavan.”
A BVSC a nyáron Csábi József személyében új vezetőedzőt nevezett ki, tehát Erdélyi Benedeknek – és ha esetleg úgy alakul, akkor David Nwachukwunak is – a legutóbb Kazincbarcikán dolgozó szakember számára kell bizonyítania, hogy helye van a kezdőcsapatban. A DVSC a nyáron Pálfi Donát személyében már igazolt egy kapust, így érthető, hogy a debreceniek szeretnék állandó játéklehetőséghez juttatni a sokra hivatott, saját nevelésű Erdélyi Benedeket – nagy valószínűséggel kölcsönjátékosként.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában