Hosszabbítás

2024.07.04. 06:16

Debrecenben írna történelmet a DEAC e-sport kiválósága

A dél koreai Geun Yeong Kim három éve a Debreceni Egyetem mellett tette le voksát, amit azóta sem bánt meg. Épp ellenkezőleg, annyira beleszeretett a városba, hogy most az egyetemi csapattal is szerződést hosszabbított.

Haon.hu

Geun Yeong Kim személyében jelentős erősítés érkezett a DEAC-Hackers csapatához 2021 nyarán – idézte fel a deac.hu. Mint írják, a dél-koreai esportjátékost – aki Fran néven Tekken 7-ben és 8-ban versenyzik – rengetegen keresték külföldről, de ő mégis a Debreceni Egyetem szakosztályát választotta. Azóta számos tornagyőzelmet aratott és több dobogós helyezést ért el, az e-sport mellett tanulmányokat folytat a DE Általános Orvostudományi Karán. A DEAC-nál nyáron lejáró szerződését a napokban hosszabbította meg.

Kim Geun Yeong megtalálta a számítását Debrecenben, így örömmel írta alá újabb szerződését
Kim Geun Yeong megtalálta a számítását Debrecenben, így örömmel írta alá újabb szerződését
Forrás: deac.hu

Az elmúlt években nagyon megszerettem Debrecent, számomra egy kedves, csendes és biztonságos – kezdte Geun Yeong Kim. – Hallgatóként és profi játékosként nem is találhattam volna jobb helyet magamnak. Életem egyik legjelentősebb időszaka ez, nagyon fog hiányozni ez a város – amit a második otthonomnak tekintek –, ha majd lediplomázom, és visszatérek a hazámba.

Nem véletlen, hogy a Debreceni Egyetem nagyon vonzó lett minden magyar és külföldi diák számára. Az egész cívisváros olyan, mintha egy nagy egyetem lenne, tele campusokkal és diákokkal. Orvostanhallgatóként különösen nagy hatással van rám a minőségi oktatás, a körülmények, a felszerelések és a professzorok elhivatottsága, tudása. Maga az egyetem nyitott, összetartó, nagy a közösségi erő, ami annak köszönhető, hogy rengeteg rendezvényt szerveznek számunkra, és ez változatossá, szórakoztatóbbá teszi az életünket a tanulás mellett. A Nagyerdei Stadionban létrehozott E-sport Központ egyik bizonyítéka annak, hogy az egyetem nagy erőfeszítéseket tesz a különböző területek fejlesztésére, tehetséggondozására – tette hozzá.

A dél-koreai játékos szerint azért is volt jó döntés részéről, hogy a Debreceni Egyetemet választotta, mert itt több területen van lehetősége a fejlődésre.

– Látom, hogy egyre több hallgatót érdekel az e-sport. Ha a játékosok szisztematikusan edzenek, akkor a DEAC Magyarország, sőt az egész Európai Unió legjobb egyetemi csapatává nőheti ki magát. Sokat köszönhetek Debrecennek és az egyetemnek, így arra törekszem, hogy népszerűsítsem ezt a remek felsőoktatási intézményt és annak sportklubját. Megosztom a történetemet azokkal, akik szintén profi e-sportosok, de mellette tanulni is szeretnének.

Komoly céljai vannak az e-sportot és a tanulást illetően is

– Történelmet szeretnék írni a DEAC tagjaként valamelyik világbajnokságon. Az egyetemre is fókuszálok, hiszen orvos akarok lenni, miközben profi játékos maradok. Nem lesz könnyű, de nem félek a kihívásoktól – zárta a 32 éves játékos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában