Jégkorong

2024.06.12. 13:00

A Mihalik fivérek is meghívást kaptak a kapitánytól

A DEAC két játékosa elutazott a magyar férfi jégkorong-válogatott U25-ös fejlesztőtáborába.

Haon.hu

Forrás: DEAC-archív

Első összetartását tartja a magyar férfiválogatott májusban megválasztott szövetségi kapitánya, Majoross Gergely. Az MJSZ tájékoztatása szerint az Óbudai Jégcsarnokban június 12. és 14 között rendezendő programban a meghívottak száraz teszten és sportpszichológusok által tartott foglalkozáson vesznek részt Puskás Sándor erőnléti edző, illetve dr. Németh Gergely vezetésével, és több jeges edzést is tartanak számukra – a távlati célok jegyében.

A programba azok a hokisok kaptak meghívást, akik a következő években jó eséllyel csatlakozhatnak a nemzeti csapat keretéhez. Köztük a 21 éves Mihalik András és a 19 esztendős Mihalik Gergő, a DEAC két támadója. – Nagyjából két hete érkezett az e-mail, hogy a válogatott májusban kinevezett kapitánya, Majoross Gergely számít ránk az U25-ös fejlesztési programban – mondta a klub honlapjának Mihalik András.

A foglalkozások fő célja az, hogy a fiatalabb játékosok közelebb kerüljenek a felnőtt kerethez, úgymond megkönnyítsék a későbbi integrációjukat.

Nagy öröm ez mindkettőnk számára, hiszen továbbra sem tettünk le arról, hogy egyszer a felnőtt válogatott mezét is magunkra húzhassuk. Nagyon vártuk ezt a két napot, most és az esetleges későbbi alkalmakkor is igyekszünk bizonyítani a stábnak a rátermettségünket, s méltón képviselni a DEAC-ot – fogalmazott.

A kapitány elmondta, nem egyszeri alkalomról van szó, folyamatos lesz ez a fejlesztőprogram a jövőben, egy július végi-augusztus elejei találkozó is a tervek között szerepel már.

A stáb tagja Dubóczki Dorottya is, a DEAC korábbi fizioterapeutája is.

U25-ös magyar válogatott fejlesztési program
június 12-14., Óbudai Jégcsarnok
Arany Gergely (FTC-Telekom), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Orosz Gergely (Alaska-Anchorge, amerikai), Tóth Balázs (Dunaújvárosi Acélbikák) – kapusok
Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák), Horváth Milán (JoKP, finn), Falus Ádám (Hydro Fehérvár AV19), Csollák Márkó (Hydro Fehérvár AV19), Hadobás Zétény, Horváth Donát, Farkas Olivér (SaiPa, finn), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Alex (HC Ocelari Trinec, cseh), Franyó Krisztián (UTE) – hátvédek
Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK), Nagy Krisztián (BJAHC), Páterka Bence (UTE), Papp Kristóf (Lindenwood, amerikai), Lövei Dávid (DVTK Jegesmedvék), Galajda Zsombor (FTC-Telekom), Schlekmann Márk (BJAHC), Mattyasovszky Gergely (DVTK Jegesmedvék), Mihalik Gergő (DEAC), Ambrus Csongor (Hydro Fehérvár AV19), Dobos Mihály Bendegúz (FEHA19), Horváth Bence (Jukurit, finn), Horváth Bálint, Lobenwein Bálint (BJAHC), Mihalik András (DEAC), Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Tóth Tamás (Hobart College, amerikai), Ravasz Csanád (BJAHC) – csatárok

A stáb tagjai:
Majoross Gergely vezetőedző, Szilassy Zoltán edző, Svasznek Bence edző, Ladányi Balázs edző, Bartalis Balázs edző, Tokaji Viktor edző, Somogyi Balázs vendégedző, Puskás Sándor erőnléti edző, Ács Ferenc erőnléti edző, Szilágyi Levente csapatvezető, dr. Németh Gergely sportpszichológus, Végh Benedek férfi szakágvezető, Speier Kálmán felszerelés-menedzser, Dubóczki Dorottya fizioterapeuta

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában