Díjeső

2023.06.06. 16:13

Kiemelt aranyakkal tértek haza országos és nemzetközi versenyekről a hajdúnánási táncosok

Miskolcon és Újfehértón nyűgözték le a zsűrit a VRM lányai.

Díjesővel kezdték a versenyszezont a hajdúnánási VRM Táncstúdió táncosai

Forrás: Vig-Rozgonyi Melitta-archív

Miskolcon, az Abigél Országos Minősítő Táncfesztiválon mérették meg magukat május végén a hajdúnánási VRM Táncstúdió táncosai. Ez volt az egyesület csoportjainak idei első versenyállomása, itt debütáltak az ez évi versenykoreográfiák.

– A lányok január óta várták, hogy a kitartó munkájuk eredményét bemutathassák, a siker pedig nem maradt el – tájékoztatta a Hajdú Online-t Vig-Rozgonyi Melitta művészeti vezető. A miskolci versenyen két koreográfiájuk kiemelt arany, egy-egy pedig arany és ezüst minősítést nyert, mindezek mellett pedig kiérdemelték az egyesületi fődíjat, és koreográfusi különdíjat is kaptak.  

VRM Táncstúdió, Hajdúnánás, Haon, táncverseny
Forrás: Vig-Rozgonyi Melitta-archív

A tánciskola ezt követően június 4-én, vasárnap a Revolution Dance Cup – Nemzetközi Minősítő Táncversenyén járt, amit Újfehértón, a Szegedi Károly Sport- és Szabadidőközpontban rendeztek meg. – Remek, családias hangulatú és színvonalas szervezésű verseny volt, melyet hálásan köszönünk Kulcsné Marcsinak, az RDC csapatának és a fáradhatatlanul dolgozó szakmai zsűrinek – fejezte ki a VRM vezetője. A hosszú és fárasztó napon reggeltől estig rengeteg színvonalas egyesület és tánciskola mutatta be és mérte össze tudását, ahonnan a hajdúnánásiak ismét szép eredményekkel jöttek haza. 5 koreográfiával és 38 táncossal versenyeztek, és végül négy kiemelt aranyat és egy aranyat nyertek a táncosok. Ezeken kívül koreográfusi különdíjat nyert a táncstúdió vezetője, Vig-Rozgonyi Melitta „Az úton” című felnőtt csoportos moderntánc koreográfiával, valamint tánciskola különdíjat kapott az egyesület, továbbá a zsűri nekik ítélte a TOP 3 Legjobb Tánciskola-díj egyikét is.

VRM Táncstúdió, Hajdúnánás, Haon, táncverseny
Forrás: Vig-Rozgonyi Melitta-archív

– Ezzel még nem ér véget a versenyek és bemutatók sora, hiszen június 14-én rendhagyó évzáró táncgálát tartunk Hajdúnánáson a Kéky Lajos Művelődési Házban, június 24-én pedig Gyálra utazunk a lányokkal a Unity for Passion Dance Fest nemzetközi táncversenyére – ismertette a csoportvezető. 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában