Beruházások

2023.04.04. 20:19

Folyamatosan fejlődik a hajdúböszörményi sport

A HTE számos létesítményét korszerűsítette a tavalyi esztendő során.

Komáromi Imre (balra) és Kiss Attila beszélgetnek a háttérben az új eredményjelzővel | Forrás: Czinege Melinda

A Hajdúböszörményi Torna Egylet számos szakosztállyal rendelkezik, és a klub igyekszik mindegyiknek megteremteni a legjobb feltételeket a sportolásra. Ezzel kapcsolatban a HTE egy sajtótájékoztató keretein belül számolt be a 2022. évi fejlesztéseiről az egyesület oktató épületében, amelyen a HAON is részt vett.

Az eseményen először Komáromi Imre, a klub elnöke szólt a megjelentekhez. – Hajdúböszörményt, mint egy remek utánpótlás-nevelő műhelyt ismerhették meg, hálásak vagyunk, hogy városunk polgármestere is szívügyének tekinti a sportot.

Az önkormányzat a saját tulajdonú ingatlanjain biztosítja, hogy minden megfeleljen a szakszövetségek szabályzatainak, ezzel nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a HTE sikeresen pályázhasson a különböző beruházásokra.

Itt maradhattunk a Vásártéren, illetve a környéket is fejlesztettük. Ezzel kapcsolatban is megvalósult az a társadalmi összefogás, hogy a helyi vállalkozások az adójuk felajánlásával támogatták szervezetünket – fogalmazott. 

A szakember ezt követően számot adott arról, hogy milyen korszerűsítések zajlottak a klubnál az elmúlt időszakban.

A régi sportcsarnok tetőszerkezetét és villamos hálózatát felújították, ehhez kapcsolódott egy napelemrendszer telepítése. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a későbbi energiaválság ellenére nem kellett a létesítményt bezárni.

A pálya olyan LED-világítást kapott, amely megfelel az első osztályú televíziós közvetítések követelményeinek is, ezzel az épület elérte az érintés-, tűz- és villámvédelem 21. századi kritériumait. A csarnokban telepítettek egy új, nagy méretű eredményjelzőt, illetve a melegvíztárolókat is újakra cserélték.

Új mobillelátó a műfüves pálya mellett | Forrás: Czinege Melinda

Szabadtéren is több beruházás zajlott tavaly: létrehoztak egy 60 férőhelyes parkolót, a kinti kézilabdapálya és a nagy méretű műfüves pálya villanyvilágítását felújították, illetve a műfüves pálya is kapott egy új eredményjelzőt, illetve egy 200 férőhelyes mobillelátót.

 

Az élő füves pályát felújították, ennek keretein belül vízszintezték és újra füvesítették, emellett villanyvilágítást is telepítettek.

 

Az egyesület flottája egy újabb kisbusszal bővült, így már néggyel rendelkezik a klub, ráadásul hamarosan érkezik az ötödik hasonló jármű is.

A részletes tájékoztatást követően Komáromi Imre a klub gazdasági helyzetével kapcsolatban tett egy megjegyzést. – Hallottunk olyan véleményeket, hogy az egyesületnek anyagi gondjai vannak, azonban szerencsére kijelenhetjük, hogy nincsenek. Stabil a klub háttere, az önkormányzattól, a szakszövetségektől és a támogatóinktól is érkeznek azok a források, amelyek által továbbra is biztosított és tervezhető a működésünk – jelentette ki.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere kiemelte, hogy a település számára a sport több szempontból is lényeges. –  Egy élhető város attól az, hogy minden észszerűen elérhető tevékenységet biztosít a településen.

A sikeres ágainkban meg kell teremtenünk az edzési lehetőséget a böszörményi fiataloknak, hiszen a sport a klasszikus versenyszellem és a közösség kialakításában, az egymásért való küzdés megtanításában rendkívül fontos.

Emellett természetesen nem mehetünk el a jótékony egészségügyi hatásai mellett sem. Nem kell külön hangsúlyozni, hogy milyen előnyökkel jár az, ha egy gyermek éveken keresztül heti szinten többször, rendszeresen mozog – fogalmazott. 

Kiss Attila (balra) és Komáromi Imre a sajtótájékoztatón | Forrás: Czinege Melinda

A városvezető megjegyezte, hogy a klub szakosztályai sikeresen hozzák a forrásokat az országos szövetségektől a fejlesztésekre. – El kell mondani, hogy a HTE egy városi egyesület, – ugyan nem önkormányzati – hanem civil szervezet. Azonban ha bármi probléma adódna az egyesülettel, – ami nem valószínű, – akkor minden fejlesztés a városé marad. Amikor ezt az oktató épületet felépítettük, akkor azt tűztük ki célul magunk elé, hogy csak minimális költségeket emésszen fel és azt látom, hogy erre a törekvés maximálisan megvan.

Nagyon fontos, hogy a létesítmények a fenntartását minél gazdaságosabban tudjuk megoldani

– mondta el Kiss Attila.

Végül a polgármester kiemelte, hogy a fürdőkert és a sportközpont közösen Kelet-Magyarország egyik legmodernebb sport- és szabadidős központja, ahol ennyiféle tevékenységet lehet űzni. Hozzátette, ezen a területen egyszerre akár 6-8 eseményt is meg tudnának rendezni egy adott időpontban. 

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában