Cselgáncs

2023.02.07. 11:01

A DSI judokája úgy érzi, leginkább földharcban kell erősödnie

A dobogós helyezése ellenére maradt hiányérzet Süveges Fanniban.

Süveges Fanni, a DSI Debrecen judokája idén is bizonyítana

Forrás: dbsportcentrum.hu

Háromszoros diák országos bajnok, 2022-es serdülő magyar bajnoki bronzérem, csak néhány kiemelkedő eredmény, melyek a cívisvárosi kiválósághoz, Süveges Fannihoz köthetők. A DSI Debrecen judokája értékelte az előző évet a klub honlapján. „Bár tavaly a magyar bajnokságon felállhattam a dobogó harmadik fokára, azért maradt bennem hiányérzet. Attól a lánytól szenvedtem vereséget, akit korábban mindig legyőztem, sajnos a legfontosabb versenyen ez nem sikerült. 

De büszke vagyok a magyar bajnoki bronzérmemre. Ennek ellenére nem panaszkodhatok, hiszen sokszor végeztem a dobogón, vagy annak közelében.

 Egész évben zavartalanul tudtam készülni, sérülés nem hátráltatott, bár az utolsó hónapokban jobban kellett a tanulásra koncentrálnom, ugyanis készültem a középiskolai felvételire” – fogalmazott az előző szezon kapcsán az ifjú judoka.

Új év, új kihívások, Fanni 2023-ban korosztályt váltva, az ifik között lép tatamira. Az idei év is jól indult Nagy István és Raus Tamás tanítványa számára, a tatai rangsoroló versenyen a dobogó második fokára állhatott fel. „Első versenyemen, Tatán a döntőt vívhattam, a végső megmérettetésben pedig egy nálam idősebb, ebből adódóan erősebb testalkatú lánnyal találkoztam. Lehetőségem lett volna ledönteni, de a földön erősebbnek bizonyult, így a 2. helyen végeztem. 

Közeleg a fő versenyem, február 18-án a magyar bajnokságon mérettetem meg magam. Szeretném letenni a névjegyem az ifik között is, bízom benne, hogy ebben a korosztályban is felállhatok a dobogóra.

 Próbáljuk csiszolni a technikámat, leginkább földharcban kell erősödnöm. A tervek szerint idén is több versenyen indulok majd, bízom abban, legalább olyan sikeres szezonom lesz, mint a tavalyi” – zárta mondandóját Süveges Fanni.

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában