Kézilabda

2022.12.21. 07:00

Szűk családi körben töltekeznek a debreceni Vámos testvérek, egy kis „bocsánatos bűn” is belefér majd

Vámos Míra és Petra egy kis bűnözésre is adja fejét a karácsonyi időszakban.

Vámos Míra és Vámos Petra

Forrás: dvsckezilabda.hu, Napló-archív

Nyakunkon a karácsony, ami nem válogat, szinte minden embert egyformán megérint, legyen szó közemberről, politikusról vagy éppen sportolóról. Nincs ez másként a DVSC Schaeffler testvérpárjánál, Vámos Petránál és Vámos Míránál sem. A Haon utóbbit faggatta arról, ők miként élik meg a szeretet ünnepét.

A 19 esztendős balszélső elöljáróban elmondta, a kötelezettségeik miatt Petrával sajnos közel sem tudják annyiszor meglátogatni az ózdi családi fészket, mint amennyit szeretnék.

–  Sajnos nem sokat tudunk hazalátogatni a nővéremmel, ezért idén egy kis csendes, hangulatos karácsonyt szeretnénk családi körben – ismertette a junior Európa-bajnok balszélső. – Nem tervezünk különösebben nagy programot, csak szeretnénk egy kis minőségi időt együtt tölteni. Azt sem tudom megmondani, hogy a fát együtt díszítjük-e fel, de az biztos, hogy a közös sütés-főzés és ajándékozás nem maradhat el.

 Ilyenkor ügyelünk tradíciókra is, jórészt a szeretet ünnepéhez kapcsolódó étkek kerülnek az asztalra.

Az biztos, hogy rengeteg sütemény is készül majd, mert ilyenkor a nagymamáink és anya is igyekszik a kedvünkre tenni. Remélem, bocsánatos bűn, hogy ebben az időszakban végigkóstoljuk a sütiket, hiszen nagyrészt miattunk sütötték őket – mosolygott a játékos.

Míra nem tagadta, az ajándékozásánál ő előrébb tartja praktikusságot az eszmei értéknél, így mindig igyekszik használható dolgokkal meglepni a szeretteit.

– Az ajándékoknál bevallom én jobban szeretem a hasznost, mint a jelképeset. 

Általában megbeszéljük előre, hogy ki mit szeretne, persze azért mindig ügyelünk arra, hogy legyen egy kis meglepetés is, mert az hozzátartozik az ajándékozás öröméhez. 

Bár sokszor meglátogatnak a szüleink minket, azért szükségünk van a karácsonyihoz hasonló napokra, mert mi ritkábban tudunk hazalátogatni, de olyankor rengeteget tudunk töltekezni belőle. Szerencsére a nemzetközi kupa miatt sűrű lesz a január és a február, így jó lesz egy kicsit otthon szusszanni előtte – nyilatkozta Vámos Míra.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában