Labdarúgás

2022.12.27. 16:26

Igor Bogdanovics visszatért Debrecenbe

Az egykori közönségkedvenc ezúttal a Hódos Imre Sportcsarnokban a Market-STB kupán lép pályára a cívisvárosban.

Forrás: Kiss Annamarie

Sokakat átjárhat az emlék, amikor a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokba lépve megpillantja a téli teremtornát, melyet idén ismét megrendeznek a cívisvárosban. Igaz, elődje más néven futott, de a sportszerető embereket csupán egy dolog érdekli: a labda. A huszonnégy csapattal lebonyolított tornán összesen nyolc debreceni együttes lép pályára, de érkeztek többek között Budapestről is résztvevők az eseményre. A torna egyik főszervezője, Kiss László a HAON-nak elmondta: 2018 után rendeznek ismét Debrecenben teremtornát, és a jövőben is visszatérnének a megye legnagyobb városába. – Tizenhárom éve kezdtük el Nádudvaron az ilyen jellegű bajnokságok szervezését, és örülünk, hogy 4 év után vissza tudtunk térni Debrecenbe. Visszaemlékezve nem volt éppen a legszerencsésebb időpontválasztás, de összességében jó szájízzel hagytuk el a csarnokot. 

Szívmelengető számunkra, hogy rengetegen jelentkeztek az idei megmérettetésre. Még december 24-én is kaptam üzenetet, hogy van-e esetleg felszabaduló hely a nevezők között, ez a példa is mutatja, hogy érdekli az embereket a kispályás labdarúgás.

 Debrecenben nagyon szeretik a sportot, főleg a focit, így gondoltunk arra, hogy ez lesz a megfelelő helyszín – mondta a szakember. 

Forrás: Kiss Annamarie

A következetesség a legfontosabb 

Némileg kevésnek tűnhet a huszonnégy csapatos teremtorna, hiszen nem ritka az sem, hogy akár 40 gárdával is lebonyolítanak egy-egy ilyen jellegű eseményt. Usztics Péter, a rendezvény másik főszervezője portálunknak elmondta: szeretnének minőségi, közönségszórakoztató mérkőzéseket látni, és a családokra is gondoltak a szervezés alatt. – Nálunk az volt az elsődleges szempont, hogy aki kilátogat a meccsekre, jól érezze magát. Emellett nem láttuk értelmét annak sem, hogy 50 csapat nevezését fogadjuk el, és bonyolítsuk le minél több gárdával az eseményt. 

Szerettük volna olyan tekintetben kiszolgálni a közönséget, hogy remek összecsapásokat lássanak karácsony után.

 Úgy gondolom, hogy egész sokan kíváncsiak is a találkozókra, ami abszolút pozitív visszajelzés számunkra. Amennyiben pozitív megítélése lesz a tornának, akkor következő alkalommal valószínűsíthetően ismét szívesen jönnek majd a csapatok – mondta a szervező, majd elárulta: amennyiben nem születik döntés a helyosztó mérkőzéseken, akkor klasszikus büntetőpárbaj helyett úgynevezett rávezetés következik, amikor 10 másodperce van a támadónak gólra váltani a kapussal szemben a helyzetet. 

Fotós: Kiss Annamarie

Ismerős arc a résztvevők között 

Ilyen jellegű teremtornákon nem szokatlan, hogy ismertebb sztárokba botlik az ember, ám jelen esetben egy DVSC-legenda is pályára lép a Market-STB Kupán, Igor Bogdanovics személyében. A Loki egykori remek csatára elmondta, mindig különleges érzés pályára lépni Debrecenbe, és ezt a kupát is meg szeretné nyerni csapatával. - Aki engem ismer, pontosan tudja, hogy mennyit számomra Debrecen. Legyen szó akár nagypályás, akár kispályás fociról, mindig szívesen jövök vissza, ha lehetőség van rá. Régebben is részt vettem a téli bajnokságokon, még akkor is, amikor majdnem profi szinten futballoztam. 

Sokszor beszéltünk a csapattársaimmal, hogy utolsó alkalommal játszunk még egyet, de mindig arról van szó, hogy tényleg az utolsó. Ez egy olyan körforgás, amiből nem lehet kiszállni, hiszen olyan emberekkel vagyok körülvéve, akiket ismerek és kedvelek.

 Nagy Zsolttal, Kerekes Zsomborral és Mészáros Norberttel fogok szerepelni, mondanom sem kell, hogy milyen szinten ismerjük egymást – nyilatkozta a szakember, majd elárulta: a mai napig úgy lép pályára minden alkalommal, hogy győzni szeretne. Nincs ez másképp most sem, meg szeretné nyerni az egész tornát, annak ellenére is, hogy erős csapatokkal csapnak össze a Hódos Imre Sportcsarnokban. 

Forrás: Kiss Annamarie

Orosz Krisztofer 

Market-STB Kupán résztvevő csapatok: 

Hedge Hair (Debrecen) 

Hungaro-Déli (Budapest)

Market ZRT (Budapest)

Wida Konstrukt (Miskolc)

Hungarotarg (Debrecen) 

Koroknai Autósiskola (Debrecen) 

Polgár VSE (Polgár) 

Szilasi és Barátai (Budapest) 

Damasztor KFT (Budapest) 

Flotal FC (Miskolc) 

Matlag Fruit (Debrecen) 

Sunland Szolárium (Debrecen) 

Csempe Outlet (Debrecen) 

Deaf Old Boys (Salgótarján) 

National Iron Team (Szigetszentmiklós) 

PFF-Szántó (Szolnok) 

Füred-KÖ (Tiszafüred) 

HOPE (Budapest) 

MAD Dogs (Budaörs) 

Team Futsal (Nyíregyháza) 

Jomashop.hu (Debrecen) 

Labonczfa-Zagyva (Karcag) 

Pelles Házak KFT (Debrecen) 

Viktor Security (Túrkeve) 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában