Kézilabda

2022.05.02. 13:04

A DEAC könnyed sikert aratott a bajnokságban

A debreceniek ezzel a győzelmükkel feljebb léptek a tabellán.

HBN

Magabiztos győzelmet aratott a DEAC kézilabdacsapata a Komárom felett az NB I/B alsóházi rájátszás 5. fordulójában szombat délután. 

Kezdetben még kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a vendégek a 10. percig tartották a lépést, utána azonban egyre nagyobb lett a hazai fölény. A Komáromnál a 172-szeres válogatott Harsányi Gergely góljai némileg reményt nyújthattak számukra, ám ez a remény tiszavirág-életűnek bizonyult, ugyanis a debreceniek magabiztosan kézilabdáztak. Kathi Péter remek hatékonysággal lőtt, mind az öt próbálkozása eredménnyel zárult, de a többiek is hozzátették a magukét, így a félidőben 20–12-es hazai vezetésnek örülhettünk. 

A második játékrész elején Mándi Norbert hetest védett, és a kipattanót is hárította, ami megadta a lökést a remek folytatáshoz a hazaiaknak. Pethő Ákos a hátán vitte a csapatot, rendre jó megoldásokat választott, de István Péter és Gidai Máté is szépen termelte a gólokat. A komáromiak a kapust lehozva hét a hat elleni taktikát alkalmaztak, de nem sok sikerrel. Az üres kapuba távoli gólokkal duzzasztották még nagyobbra a különbséget a debreceniek, még Boros Tamás is – aki az egész meccsen védéseivel tartást adott a DEAC-nak – betalált kétszer. Ekkor már több mint tízzel mentek a cívisvárosiak, Bíró Imre vezetőedző bátran vetette be a fiatalokat, akik éltek is a lehetőséggel. A találkozón végül 15 gólos, 39–24 hazai győzelem született. 

Bíró Imre tanítványai a Komárom elleni sikerüknek köszönhetően feljöttek a tabella ötödik helyére. 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában