Kézilabda

2022.03.09. 20:31

Nem jött össze a bravúr a Lokinál

A Loki derekasan küzdött, azonban nem bírt a Ferencvárossal és 30–22-es vereséget szenvedett.

A Debreceni VSC kézilabdacsapata a Ferencváros együttesét fogadta a női Magyar Kupa negyeddöntőjében szerda este.

 

A Loki az előző fordulóban a másodosztályú Eger gárdáját búcsúztatta, ezúttal azonban jóval nehezebb feladat elé sodorta az élet, ugyanis a bajnoki címvédővel kellett megküzdenie. A találkozó előtt Szilágyi Zoltán, a DVSC vezetőedzője a gyors és fegyelmezett visszazárás fontosságára hívta fel a figyelmet.

 

Az összecsapás igazi, klasszikus rangadóhoz méltó miliőben kezdődött, a debreceni szurkolók félelmetes hangulatot teremtve „köszöntötték” a vendégeket. A meccset jobban kezdték a vendégek, Bölknek sült el a keze több alkalommal is, Giegerich tehetetlen volt. Azonban pont a német kapusnak is köszönhetően valamennyire felzárkózott a Loki, de Szőlősi-Zácsik átlövése nyomán a 13. percben 6–3-ra vezetett az FTC. Ekkor kért időt Szilágyi Zoltán, hogy igyekezzen rendezni a sorokat. Időközben néhány debreceni drukker elindult a kapu mögött a vendégszektor felé, hogy közelebbről megismerkedjen az ott tartózkodókkal, azonban a biztonsági őrökkel folytatott rövid eszmecserét követően visszatértek a helyükre. A pályán a hazaiak megint visszakapaszkodtak a Fradira, viszont egy kihagyott hetes és néhány elkerülhető hibának köszönhetően a szünetre visszaállt a 3 gólos különbség, 14–11-re vezetett a zöld-fehér együttes.

A fordulást követően állandósulni látszott a vendégek 3-4 gólos előnye, ami Janurik védéseinek és Bölk újabb góljainak köszönhetően a 45. percre már hatra duzzadt. A vendégek ezt követően is rendkívül fegyelmezetten és szinte hiba nélkül védekeztek, ennek, illetve a másik oldalon befújt büntetőknek köszönhetően az utolsó 10 percre már tíz gól volt a két együttes közötti különbség. A Ferencváros végül magabiztos, 30–22-es győzelmet aratott a Loki fölött.

 

A Debreceni VSC ezzel a vereségével búcsúzott a Magyar Kupától, azonban szombaton este 18 órától fontos bajnoki vár a gárdára a Vác ellen a klub 120. születésnapján.

 

Bakos Attila

Női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntő

 

DVSC Schaeffler–FTC-Rail Cargo Hungaria 22–30 (11–14)

 

Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 1800 néző. Vezették: Altmár Kristóf, Horváth Márton

 

DVSC: Giegerich – Costa 2, Planéta 5, Vámos P., Tóvizi 3, Jezsikava 2, Petrus 2. Cserék: Csapó, Poczetnyik 2, Bordás 3, Vámos M., Csernyánszki 2, Arany, Szabó N. 1, Fachinello, Hornyák. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

 

FTC: Janurik – Malestein 7, Stolle 1, Szöllősi-Zácsik 3, Edwige 2, Bölk 7, Márton 1. Cserék: Suba, Ballai , Szucsánszki , Csiszár-Szekeres, Kisfaludy 3, Hársfalvi 1, Kovács A., Tóth N., Klujber 5. Vezetőedző: Elek Gábor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában