Jégkorong

2022.03.09. 21:47

Most a liláknak hozott szerencsét március 9-e

Egy emberelőny a ráadásban eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Forrás: Napló-archív

Nem sikerült lezárni az Újpest elleni negyeddöntős párharcát a Debrecen Egyetem Erste ligás együttesének, ugyanis aranygóllal 2–1-es vereséget szenvedett a fővárosban. Mindkét gárda szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés várt a felekre: a hazaiak az „az életben maradásért”, míg az egyetemisták a párviadal véget vetésének érdekében léptek jégre szerda este. György József debreceni vezetőedző sérülés okán nem számolhatott többek között Hugo Turcotte, Jan Dalecky vagy éppen Hári Norbert játékával. A másik oldalon is akadt nagy hiányzó: az agyrázkódást szenvedett válogatott kapus, Rajna Miklós nem tudta vállalni az összecsapást.

 

Kissé álmoskásan kezdődött a találkozó, talán a Debrecen kezdett lendületesebben, de a Rajnát helyettesítő Márkus Levente útját állta a próbálkozásoknak, Sági Martin belenyúlásánál például óriási bravúrt bemutatva. A lilák igyekeztek átvenni az irányítást, de igazán nagy veszélyt nem jelentettek Hetényi Zoltán kapujára. Láthatólag mindkét együttes a hibák minimalizálására fektette a hangsúlyt szem előtt tartva, hogy kapott gól nélkül lehozni egy meccset fél győzelem.
A szünet előtti pillanatokban aztán megtört a jég, Suter talált közelről a debreceni ketrecbe, előnyhöz juttatva a fővárosiakat. 0–1.

 

A második harmad elején rögtön egyenlíthetett volna a DEAC, de Almási Márk ziccerénél hatalmasat védett Márkus. Felpörgették a tempót Gőz Balázsék, és már saját térfelén letámadták a hazaiakat. Ám két sérülés is nehezítette a vendégek dolgát: előbb Dominik Novotnyt kellett lekísérni, majd Berta Ákost találta el egy felpattanó korong, a vérző arcú védő a mentősök kíséretében, de saját lábán hagyta el a jeget.

 

A 35. minutumban aztán egyenlítettek a fekete-fehérek: Mazzag Dániel kék vonalról megeresztett lövése talált utat. 1–1. Rögtön esély nyílt a vezetés átvételére, de emberelőnyből nem sikerült begyötörni a pakkot a hazaiak ketrecébe.

 

Vendéghelyzetekkel kezdődött a harmadik etap, de nem rezdült a háló, pedig Just kiállítása miatt újabb két percig voltak többen a hajdúságiak a jégen. Kezdett fölénybe kerülni a DEAC, az újpestiek pedig igyekeztek lassítani a vendégek játékát. Aztán váratlanul benyomta a kapuja elé a Debrecent a fővárosi alakulat, így Hetényi sem unatkozott.

 

A rendes játékidőben már nem esett gól, így következett a hosszabbítás, amiben Gőz Balázs kiállítását gyorsan kihasználta az Újpest, és 2–1-re megnyerte az összecsapást, 3–2-re alakítva a párharc állását.

 

Egy évvel ezelőtt éppen március 9-én dőlt el a párharc a két gárda között, akkor a debreceniek győztek és örülhettek a továbbjutásnak, ezúttal másképp alakult az eredmény, így folytatás pénteken 18.30-tól Debrecenben. 

 

MSZ

 

Erste Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés – EL247

 

UTE-DEAC 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

 

Budapest, Újpesti Jégcsarnok, 547 néző. V.: Soós Dániel, Mach Márton

 

Gól: 1–0 Suter (19.), 1–1 Mazzag (35.), 2–1 Nemes (63.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában