Labdarúgás

2022.03.12. 16:42

Keserű születésnap: kikapott az Újpesttől a DVSC

Az első játékrészben már 2–0-ra vezettek a lila-fehérek, a második félidőben pedig csak a szépítés jött össze a Lokinak.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A 120. születésnapját ünneplő DVSC a bajnokság 24. fordulójában az Újpestet fogadta a Nagyerdei Stadionban szombat délután. A debreceniek az előző körben a Budapest Honvéd otthonába szenvedtek 4–2-es vereséget, míg a lila-fehérek a Puskás Akadémiát győzték le 2–1-re. Joan Carrillo legénysége a tabella nyolcadik helyéről várhatta az összecsapást, míg a fővárosiak a kilencedikről, egy ponttal lemaradva. A felek ezt megelőzően ősszel találkoztak, pontosan Carrillo debütálásakor, azon az estén az újpestiek örülhettek a 3–1-re végződő mérkőzésen. A Loki mestere nem számíthatott Szécsi Márkra, Ugrai Rolandra, Pávkovics Bencére, Kundrák Norbertre, Korhut Mihályra, Bényei Ágostonra, valamint a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Bárány Donátra. A kezdőcsapatot illetően a Honvéd elleni bajnokihoz képest kikerült Poór Patrik, Pávkovics és Ugrai. Helyüket Kusnyír Erik, Marko Nikolics és Dorian Babunski vették át. A hajdúságiak 4-5-1-es felállásban rohamozták a vendégek kapuját.

 

A találkozón a DVSC a 120. születésnapra készített piros-fehér csíkos retró mezben lépett pályára. A nem hivatalos kezdőrúgást pedig a szurkolók által legjobb edzőnek választott Herczeg András végezte el vastaps közepette. A két gárda szurkolótáborai egyaránt szép számban megjelentek, igazi futballhangulatot teremtve ezzel. Még bele sem melegedtek igazán a felek, az ötödik percben már a vendégeknél volt az előny. A jobb szélen Croizet kapott egy jó labdát, majd Ferenczi János mellett beadta, középen pedig Zivzivadze a kapuba bombázott öt méterről a védők között. A gyorsan bekapott gól megfogta a hazaiakat, az első negyedórában többnyire a Loki térfelén zajlott a játék. Az első hazai lehetőségre a 17. minutumig kellett várni, egy újpesti bedobást követően szereztek labdát a debreceniek, majd Dorian Babunski kapta meg a játékszert a tizenhatos vonalán, de a védők gyűrűjében nem volt ideje célozni, így lövése néhány méterrel elment a bal kapufa mellett. A 30. percben az első találathoz kísértetiesen hasonló akciót vezetett a lila-fehér alakulat, Croizet kapott passzt a jobb oldalon, majd befelé cselezett, erős beadása pedig ismét Zivzivadzet talált meg, de ezúttal fölé ment a próbálkozás jócskán. Ezt követően Carrillo taktikát váltott, 4-5-1-es felállásról 4-1-4-1-re. A fővárosiak szinte minden veszélyt jelentő támadása a jobb oldalon alakult ki. A hosszabbítás harmadik percében a fővárosiak kaptak szabadrúgást a Loki kapujától 25 méterre, amelyet Antonov szúrt rá, lövése pedig a sorfal fölött a jobb kapufáról a hálóba vágódott. Ezt követően a játékvezető le is fújta az első játékrészt, így 2–0-s vendég vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

 

A második félidőre egyik vezetőedző sem változtatott kezdőcsapatán. A játékrész első helyzete a fővárosiak előtt adódott, miután labdát szereztek a félpályánál bal oldalról jött középre a játékszer, amelyet Croizet lőtt el tizennégy méterről, de próbálkozása középre ment, így Gróf Dávid könnyedén hárított. Az 55. minutumban Baráth Péter kapott üresen egy passzt az újpesti tizenhatos előterében, amelyet jobbal rálőtt 25 méterről, Banainak nyújtózkodnia kellett, hogy kitolja a jobb felsőbe tartó labdát. Néhány perccel később egy beadás után Antonov felkarral ért hozzá a labdához, a bíró visszanézte az esetet és büntetőt ítélt. A 66. percben Dzsudzsák Balázs állt a labda mögé és magabiztosan bombázott a kapu bal oldalába, Banai mindössze beleérni tudott a lövésbe. Mindkét edző cserére szánta el magát a szépítő találat után. Bévárdi helyét Soltész Dominik vette át, míg az újpestiek oldalán Bjelos és Kastrati érkezett Boumal, valamint Kuusk posztjára. Utóbbi futballistának kényszerből kellett elhagyni a játékteret, miután Nikoliccsal összefejelt hordágyon vitték le. Újabb vendég csere következett, a Beridze ment le, helyét Simon vette át a 79. percben. Alig két perccel később Zivzivadze tört előre a Loki védelmének jobb oldalán, majd adott egy keresztlabdát Croizetnek, aki elkezdett befelé törni, próbálkozását Gróf hárította. A 84. minutumban egy távoli lövés került David Babunski elé, alig néhány méterre a kaputól, de a válogatott futballista csúnyán fölé lőtt. Ismét változtatott mindkét fél, Nikolics helyét Rácz Balázs vette át, míg az újpestieknél Mitrovicsot váltotta Mack. Az öt perces ráadásban már nem változott az eredmény, így a lila-fehérek 2–1-re győztek és elvitték a három pontot Debrecenből. A Loki ezzel a vereségével visszacsúszott a kilencedik helyre a tabellán.

 

A DVSC a következő fordulóban Paksra látogat jövő hét vasárnap. 

 

Arany Balázs

OTP Bank Liga 24. forduló

 

DVSC–ÚJPEST FC 1–2 (0–2)

 

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 6011 néző. Vezették: Bogár G., Márkus T., Csatári T.

 

DVSC: Gróf – Kusnyír, Deslandes, Nikolics, (Rácz, 89.), Ferenczi – Bévárdi, (Soltész, 66.), Baráth, Da. Babunski, Dzsudzsák, Bódi – Do. Babunski. Vezetőedző: Joan Carrillo

 

Újpest: Banai – Pauljevics, Kuusk, (Kastrati, 69.), Antonov, Csongvai – Mitrovics, (Mack, 90.), Boumal, (Bjelos 69.), Onovo, Beridze, (Simon, 79.), Croizet – Zivzivadze. Vezetőedző: Kruscic Milos

 

Gól: 0–1 Zivzivadze (5.), 0–2 Antonov (48.), illetve 1–2 Dzsuzdzsák (66.)

 

Mesterszemmel

 

Joan Carrillo: Sajnálom, hogy nem sikerült a klub születésnapját győzelemmel megünnepelni. A lehető legrosszabb pillanatokban kaptuk a gólokat, ez lélektanilag nagyon megviselte a játékosokat, de ennek ellenére mindent megtettek a második játékrészben, hogy egyenlítsenek. A stabilitás még hiányzik a gárdánkból, a második félidei teljesítményünkre kell építenünk a folytatásban.

 

Milos Kruscic: Ez egy kifejezetten pörgős és feszült hangulatú találkozó volt. A győzelmünket leginkább az első félidei teljesítményünknek köszönhetjük. A mérkőzésen a legnehezebb időszak az utolsó 20-25 perc volt számunkra, akkor jobban nyomás alá kerültünk. De sikerült megnyernünk az összecsapást, a játékosok mindent megtettek ezért a győzelemért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában