Labdarúgás

2022.03.01. 14:49

Együttműködési megállapodást írt alá a Loki és a HTE

Mostantól még szorosabb lesz a kapcsolat a DLA és a HTE között.

Forrás: Czinege Melinda

Tovább bővült a Loki partnerklub hálózata, ugyanis kedden a DVSC Labdarúgó Akadémia (DLA) és a Hajdúböszörményi Torna Egylet (HTE) vezetői együttműködési megállapodást írtak alá a böszörményi Városi Sport-és Rendezvényközpontban.

 

Az aláírás előtt Komáromi Imre, a HTE elnöke köszöntötte a megjelenteket, és hangsúlyozta, hogy a hajdúk fővárosában évszázados hagyománya van a sportolásnak. Felidézte, a HTE 1919-ben alakult, amelynek alkalmából centenáriumi ünnepségsorozatot rendezett az egyesület. Kifejtette, a városban a labdarúgás legnépszerűbb sport, a piros-fehérekkel pedig több évtizedes – hol lazább, hol szorosabb – kapcsolatban vannak, melynek folytatását garantálja a mostani egyezség.

 

Ezt követően Fórizs László, Hajdúböszörmény sportért felelős alpolgármestere vette át a szót. A városi elöljáró kiemelte, a Loki jó bajnoki, vagy nemzetközi szereplése mindig sok fiatalt irányított a labdarúgó szakosztályhoz. – Hosszú ideje jó a kapcsolat a két klub csapatai között. Debrecen mindig nagy testvérként adott példát a böszörményieknek a sportról, a városunk így mindig is kereste az alkalmat, hogy együttműködhessen a DVSC-vel. Fontos, hogy a sportolni vágyó fiatalok karrierjének jó legyen a kifutása, és képességeik szerint a lehető legmagasabb szintig eljussanak. A mostani szerződés az eddigi együttműködések megkoronázása, amely helyi szinten egy magasabb szintű sportolási lehetőségét vetíti elő. Természetesen a legfontosabb, hogy tartalomban is hasznosuljon a leírtak – mutatott rá Fórizs László.

Az eseményen Herczeg András, a DVSC Labdarúgó Akadémia elnöke elmondta, a Loki célja minél szélesebb kapcsolatot kialakítani a megyében annak érdekében, hogy a csapatot minél több helyi kötődésű játékos alkossa a jövőben. – Már több ilyen együttműködésünk is van, a HTE-vel is régebbre nyúlik vissza a kapcsolat, amit most új alapokra helyezünk. A csapatainkban mindig is voltak, és most is vannak böszörményi játékosok, remélhetőleg mindkét klub számára kölcsönösen előnyös lesz az új megállapodás – fogalmazott a kiváló szakember.

 

A DLA operatív igazgatója, Hegedűs Tamás szerint minél nagyobb a merítési lehetőség, annál több tehetség kerülhet felszínre. – Kinevezésemkor a legfontosabb dolgom volt, hogy a partneregyesületeket felkeressük, és egy olyan új irányvonalat indítsunk el, ami erősíti a Lokit s a helyi klubokat. Szeretnénk, ha mindenki azonos irányelv mentén dolgozna. Remélhetőleg pár éven belül a böszörményi labdarúgás visszakerül az őt megillető helyre. A HTE nagyon erős bázisa lehet a Lokinak. Próbáljuk segíteni a mindennapokban is az utánpótlásmunkát, és idővel a legtehetségesebb fiatalokat beintegrálni a DVSC Labdarúgó Akadémiába – tekintett előre az igazgató, akinek beszéde után a felek ünnepélyesen aláírták a megállapodást. 

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában