Jégkorong

2021.12.21. 21:05

Értékes három pontot hoztak el a fiúk Miskolcról

Fordulatos első két harmadot követően 5–3-as győzelmet aratott a Debreceni Egyetem csapata.

Forrás: Napló-archív

A DEAC jégkorongcsapata egy rövidebb, másfél hetes szünetet követően tért vissza a jégre Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék otthonában. György József, a debreceni vezetőedző a találkozó előtt úgy fogalmazott, hogy szeretnék három ponttal bebiztosítani a hetedik helyüket a tabellán.

 

Az összecsapás meglehetősen kaotikusan, mind a két fél részéről sok hibával kezdődött. Aztán egy debreceni ellentámadás végén, majd egy labdaszerzést követően is Sági Martin vette be korábbi együttese kapuját. A miskolci gárda folyamatosan rohamozott, de Hetényi Zoltán megmutatta, hogy miért választotta a Magyar Jégkorong Szövetség az év legjobb jégkorongozójának 2021-ben, és bravúrjaival a DEAC megtartotta a 2–0-s előnyt az első szünetig.

 

Fordulást követően is hasonló volt a meccs képe, a DVTK támadott, de az egyetemisták szereztek gólt, ezúttal Kuleshov révén. Azonban a miskolciak rákapcsoltak, meg is lett próbálkozások eredménye, hiszen Hadobás, Walker és Mihalik révén valamivel több mint 5 perc alatt 3–3-ra egyenlítettek. Azonban gyorsan jött a válasz és fél perc leforgása alatt Molnár és Kulesov is betalált, megint előnyhöz juttatva a DEAC-ot.

 

Az utolsó harmadban hatalmas küzdelem folyt a jégen, a DVTK időnként nagyon nyomott, azonban Hetényi vezérletével állták a sarat a debreceniek és elhozták a három pontot Miskolcról. 

 

BA


Erste Liga alapszakasz
 

DVTK Jegesmedvék–DEAC 3–5 (0–2, 3–3, 0–0)
 

Miskolci Jégcsarnok, 400 néző.
 

Gól: 0–1 Sági M. (8.) 0–2 Sági M. (14.) 0–3 Kuleshov (24.) 1–3 Hadobás (28.) 2–3 Walker (30.) 3–3 Mihalik (33.) 3–4 Molnár (36.) 3–5 Kulesov (37.)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában