futsal

2021.02.05. 20:31

Mezei-Vill-Ferencváros: drámai döntetlen lett a vége

A futsal NB I. tizenhatodik fordulójából elhalasztott találkozót pótoltak péntek este Berettyóújfaluban, a Mezei-Vill fogadta a Ferencváros gárdáját.

Fotó: Kovács Péter

Alaposan bekezdett az újfalui gárda, több helyzetet is kialakítottak, egy labdaszerzést követően a harmadik percben Diece lőtt 7-8 méterről és a kapufáról a hálóba vágódott a labda. 1–0. A bekapott gólt követően a Fradi igyekezett fölényt kialakítani, de a hazaiak rendkívül fegyelmezetten védekeztek. Az első tíz percben rövid periódusokat kivéve többet volt a játékszer az MVFC-nél, Nagy, Rábl és főleg Rafinha próbálkozott lövésekkel, de maradt a korán megszerezett egy gólos előny. A tizenhatodik percben aztán növelte előnyét a Mezei-Vill, Rábl kapott a hatoson belül egy labdát, amit egyből a léc alá vágott. 2–0. A félidő végére a fővárosi együttes kockáztatott és lehozta kapusát, azonban emberelőnyös helyzetből sem sikerült betalálniuk.

A szünetet követően nem sokat változott a játék képe, a hazai nyomásból a Fradi egy-egy kontra alkalmával tudott kiszabadulni, azonban igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott mind a két oldalon. Aztán a félidő felére góllá érett a hazai fölény, a 29. percben Sid átadásával Rafinha tört be a kapu előterébe és kilőtte a hosszú alsó sarkot. 3–0. Aztán rövidesen szépítettek a vendégek, a kapuval szemben, a hatoson vehette át Bognár a labdát és a jobb alsóba lőtt. 3–1. A végére felszívta magát a fővárosi gárda, hiszen a 39. percben tovább faragtak hátrányukból Büki révén 3–2. A végén pedig jött a dráma, a Fradi teljesen a kapuja elé szorította a hazaiakat és 5 másodperccel a vége egy középre lőtt labda Ráblről a saját kapujába pattant, így döntetlenre mentette meccset az FTC.

A Mezei-Vill jövő héten csütörtökön Szombathelyre látogat.

BA

Férfi Futsal NB I., a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Mezei-Vill FC–Ferencvárosi TC 3–3 (2–0)

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, zárt kapu. Vezette: Szilágyi Norbert

MVFC: Sándor M. – Diece, Kártik, Sid, Rafinha. Cserék: Mezei, Horváth N., Rézműves, Nagy I., Rábl, Szabó P., Nagy D., Talács Z., Sipos. Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera

FTC: Tóth A. – Sámson, Rábold, Büki, Bognár B. Cserék: Nyerges, Gellérfi, Németh P., Öreglaki, Fekete R., Panyi, Östör. Vezetőedző: Machalek Attila

Gólszerzők: Diece (3.), Rábl (16.), Rafinha (29.), illetve Bognár (32.) Büki (39.) Rábl (ög 40.)

Sárga lap: Rábl (15.) Cabrera (22.), illetve Fekete (25.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában