más iram az NB II.

2020.07.21. 10:21

DEAC: okosan felépített stratégia szükséges

Balogh Pál minden eshetőségre felkészülne a DEAC csapatával a másodosztályban.

Balogh Pál | Fotó: Napló-archív

Fotó: Kiss Annamarie

A sikeres mádi edzőtábor után is a felkészülésre összpontosít a DEAC labdarúgócsapata. A Loki elleni, hétvégi mérkőzést követően szombaton a Mezőkövesd ellen játszik Balogh Pál legénysége. Az előző hét eseményeiről és a csapat idénykezdet előtti formájáról a tréner a Hajdú-bihari Naplónak beszélt.

Szorosabb kapcsolat

Balogh Pál szerint nagyon jól szolgálta a felkészülésüket a mádi edzőtábor, ahol még jobban összecsiszolódhattak a játékosok. – Nyugodt körülmények között, csak a munkára koncentrálva készülhettünk Mádon, köszönet érte a vezetőségnek. Együtt volt a csapat és a stáb, jobban megismertük a játékosokat, többet tudtunk beszélgetni és elemezgetni a mérkőzéseket.

„Fontos volt, hogy a srácok még jobban megismerjék azokat az elképzeléseket, amelyeket szeretnénk látni tőlük a pályán.”

Csak olyan játékosokat vittünk el magunkkal, akikkel a bajnoki idényben is számolunk. Két kérdőjel maradt Damásdi Alex és Burai Erik személyében. Mindketten jó teljesítményt nyújtottak, és a befogadó közegnek köszönhetően könnyen beilleszkedtek. Nagyon bízom benne, hogy maradni tudnak, számítunk rájuk, és csak a két klub közötti megállapodáson múlik, hogy minket fognak-e erősíteni a szezonban. Rajtuk kívül még Luis Ramos helyzete van függőben, ő csütörtökön teheti le az állampolgárságot, így rá még várnunk kell. Nagyon szeretném, ha maradhatna nálunk, hiszen a tapasztalata rengeteg segítséget jelenthet a csapatunknak – emelte ki az edző.

Balogh Pál | Fotó: Napló-archív

Jó tesztalap

Az edzőtábort követően 5-1-re elveszítette felkészülési mérkőzését a csapat a DVSC ellen. Tétje nem, presztízse azonban mindenképpen volt a találkozónak. – Teljesen más állapotban van a két csapat. Mi egy négyhetes munkán vagyunk túl, ők viszont később kezdték a felkészülést, és sorcseréltek is. Frissebben mozogtak, mi pedig – a héten három meccset játszva – kissé tompábbak voltunk. Az első félidőben így is remekül álltuk a sarat, megvoltak a helyzeteink is, azonban csak az ellenfélnek sikerült betalálnia. A második félidőben volt egy tízperces kihagyás, ahol kicsúszott a talaj picit a lábunk alól. A bekapott gólok miatt veszítettünk a tartásunkon, de összességében az egyéni teljesítményekre figyeltünk inkább, nem az eredményre. A főpróba szombaton a Mezőkövesd ellen lesz, és azt gondolom, ez a két meccs jó alapot adhat az NB II. iramához való felkészülésre.

„A játékosok is tapasztalhatták, nem lesz annyi idejük, mint NB III.-ban, a második ligát ugyanis rengeteg párharc fogja jellemezni”

– hangsúlyozta Balogh Pál.

Megfontolt stratégia

A fekete-fehérek mesterének konkrét elképzelése van a kezdő tizenegyet illetően is, ám az első hónap megterhelő időszaka miatt óvatosságra int. – Augusztusban hét mérkőzést fogunk játszani, így mindenképpen fel kell állítani egy stratégiát. Oda kell figyelnünk a rotálásra, az adott ellenfelektől függően. Mindenkinek megadom a lehetőséget, hogy bizonyítsa, a kezdőben a helye, de megfontoltan kell eljárnunk a siker érdekében. Nem szeretnénk betolni a buszt a saját kapunk elé, ám a nyílt sisakos játék sem a mi malmunkra hajtaná a vizet. Mérkőzéseken belül kell majd váltani, nyomásgyakorlással, vagy átengedve a területet az ellenfélnek – tette hozzá a tréner.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában