lendületben a deac

2020.05.19. 16:27

Faragó Ádám szerint komoly potenciál van a csapatban

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai heti három edzésen vesznek részt.

Fotó: DEAC

Faragó Ádám szerint a jó hangulat mellett kemény munka jellemzi a tréningeket. A kapus a sérülését követően egyre jobb formába lendül.

Ugyan a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a gárdák nem fejezhetik be a 2019/2020-as idényt, ennek ellenére férfi futsalosok nem lazsálnak. Elek Gergő vezetőedző hetente három foglalkozást tart a játékosoknak. A fiúkon egyébként elvégezték a koronavírustesztet, szerencsére az összes eredmény negatív lett – olvasható a DEAC honlapján.

– Hétfőn, szerdán és pénteken szoktunk edzeni. Az első tréningeken ugyan érződött a hosszú kihagyás, ettől függetlenül nagyon örültem, hogy ismét találkozhattam a srácokkal. Jó hangulatban és keményen dolgozunk. Fontosnak tartottam a tesztet, hiszen mindenkinek vannak idősebb hozzátartozói, és szeretnénk megóvni a szeretteink egészségét – nyilatkozta Faragó Ádám.

A kapusnak nem csupán a világjárvány miatt lett csonka a szezonja. Faragó decemberben sérült meg, és a tervezettnél hosszabb kihagyás várt rá.

– December közepén az oldalsó térdszalagom meghúzódott. Úgy kalkuláltunk, hogy egy hónapot vesz igénybe a felépülés, ám sajnos két hónapig tartott ez a folyamat. Februárban edzhettem újra, aztán jött a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet. Szerencsére már nem érzek fájdalmat, és egyre közelebb kerülök a tökéletes állapothoz – mutatott rá a 22 esztendős játékos.

A DEAC megfiatalított együttessel állt rajthoz az NB I. legutóbbi kiírásában, ám Szentes-Bíró Tamásék több szép sikerrel örvendeztették meg a szurkolókat. Az alakulat a hetedik helyet szerezte meg az alapszakaszban. Az alsóházban egy meccset játszhattak le, a Rubeola otthonából egy ponttal távoztunk.

– Remekül kezdtük az idényt, majd jött egy kisebb hullámvölgy, amiből sikerült kimásznunk. Ugyan a felsőház is elérhető közelségbe került, de azért ez még nem realitás. Úgy gondolom, komoly potenciál van ebben a csapatban. Amennyiben a vezetőség egyben tudja tartani a mostani keretet, szép dolgokra lehetünk képesek. Jól érzem magam a DEAC-ban, szeretnék maradni – zárta mondandóját Faragó Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában