Sokan voltak a programon

2024.06.24. 08:00

Nagyon színes lett a Múzeumok Éjszakája Hajdúsámsonban

Piknik a parkban címmel rendeztek programot a Szeretet parkban június 22-én. A Múzeumok Éjszakája sok érdeklődőt vonzott a településen.

Dandé Melinda

Rengeteg színes program várta a Múzeumok Éjszakája vendégeit Hajdúsámsonban szombaton. A helyi programon többek között az Amira Hastánc és Mozgás Stúdió különleges látványtáncával kápráztatta el a közönséget, a Csodavár Óvoda „Kisvirágok” nevű néptánccsoportjának tánca mindenkit rabul ejtett, a The Quest együttes pedig megalapozta a jó hangulatot. Az éjszaka nem telhetett el fáklyás felvonulás, illetve Szent Iván-éji tűzgyújtás nélkül.

Múzeumok Éjszakája Hajdúsámson
Fáklyás felvonulással is készültek a Múzeumok Éjszakája szervezői
Forrás: művelődési ház

Kísérőprogramok közül is lehetett választani, úgy mint puzzle, népi játszóház, csocsó, darts vagy mesélő padok.

Különleges attrakcióval is készültek a Múzeumok Éjszakája alkalmából

- Idén megújul a kulturális intézményünk, a munkálatok még tartanak, így esett a választásunk a parkra, mely tökéletes teret adott az estének. Egy másik újdonság, esernyőinstalláció is színesítette a színteret, ugyanis városunk nem mindennapi gyűjteményt örökölt egykori lakosunktól, Havasi Istvántól, aki szenvedélyesen gyűjtötte az esernyőket. Sajnos már nincs közöttünk, így gyűjteményét kiállítjuk, tisztelegve az emléke előtt. Most is az ő esernyőiből kerültek ki a parkba – tudtuk meg Tarné Hajdu Judit kulturális igazgatótól.

Múzeumok Éjszakája Hajdúsámson
A különleges esernyők a Szeretet parkban
Forrás: művelődési ház

A Múzeumok Éjszakáján köszöntőt mondott Dandé Lászlóné alpolgármester, aki gratulált a színvonalas rendezvényhez, hiszen sokan kilátogattak és élvezték az érdekes műsorokat.    

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában